Poate un angajat sa se prezinte la comisia de disciplina insotit de un avocat????....in convocare se precizeaza ca poate fi insotit de un reprezentant al sindicatului si de superiorul direct.
Daca doreste sa-si aduca avocat...si poate face acest lucru...trebuie sa anunte??
Intrebare:
in ce temei este obligat un angajator sa accepte prezenta avocatului la cercetarea disciplinara, care este o procedura interna efectuata in cadrul societatii ? :">
Eu cred ca este la latitudinea angajatorului sa accepte sau nu prezenta acestuia, sau daca o accepta, la fel nu cred ca este obligat sa retina in procesul verbal opiniile avocatului.
Prin lege, angajatorul numeste o comisie de cercetare si este obligat prin lege sa accepte la cercetare doar prezenta unui membru al sindicatului sau Reprezentantul salariatilor.
deci ce sa inteleg...ea risca sa mearga pana acolo cu un avocat..si sa nu fie primita???
a fost cineva dintre dumneavostra sa reprezinte un angajat la o cercetare disciplinara???
Da, eu am avut un caz de acest gen ... si nimeni nu a dat pe avocatul salariatului afara din sala ... s-a respectat acest drept fundamental prevazut de Constitutia Romaniei ... una dintre indatoririle fundamentale ale tuturor cetatenilor tarii este respectarea Constitutiei si a legilor tarii .... Constitutia fiind legea suprema.