avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat + avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat + avocat

Poate un angajat sa se prezinte la comisia de disciplina insotit de un avocat????....in convocare se precizeaza ca poate fi insotit de un reprezentant al sindicatului si de superiorul direct.
Daca doreste sa-si aduca avocat...si poate face acest lucru...trebuie sa anunte??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:02, 10 August 2009
:offtopic:
Am mai auzit de cazuri asemanatoare, dar la o institutie sanitara, unde licitatiile sau furnizorii erau selectati dupa spaga pe care o dadeau.
Toti isi apara postul si sef si subaltern. Ea este o "victima" sigura. De ce? Pentru ca ea a semnat pentru fapta incriminata aici. Daca are probe ca si superiorul ei a comis fapte asemanatoare, face obiectul altei cercetari, nu a acesteia. Ea aici va raspunde exact pentru ce a facut ea. Nu stiu daca se ia in considerare autorul moral , ca sa zic asa. Ea are discernamant si nu ar fi trebuit sa se ia dupa el, ar zice unii.
In acesta caz, cred ca cel mai bine ar fi sa se duca cu avocatul.
si nu se ''supara'' comisia??
eu ma gandeam si altfel...ea isi zice punctul de vedere in fata comisiei..spune ce i-a sugerat superiorul si ca a facut si el la fel....si apoi ma gandeam ca poate va fi convocat si el la comisie...iar decizia de sanctinare pentru ea...sa fie amanata pana la solutionarea celeilate..
poate gresesc...dar asta ar fi fost de preferat pentru ca ea se duce la cercetare pe 11....si pe 14 ar fi ultima ei zi de munca (conform preavizului ..in 30.07...si-a depus demisia)
Demisia si-o poate retrage. De ce s-a grabit cu ea? Are ceva daune de care este constienta si care ar putea sa le plateasca?
De la demisie incoace, mai lucreaza pe postul respectiv, sau a fost mutata?
Pe perioada cercetarii prealabile, preavizul dat de ea se suspenda, deoarece a primit decizie de suspendare pe perioada cercetarii prealabile, fapt intemeiat pe principiul legii:
Art. 73. [preavizul de concediere]
(1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 15 zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. d), care se află în perioada de probă.
(3) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2).

Prin urmare, demisia ei nu expira nicicum pe 14.08. ci va veni incontinuare la serviciu, iar incetarea cim nu se va face in baza demisiei ci in baza rezultatelor cercetarii.
laviii a scris:

ea si-a recunoscut vina...in prima faza
dar nu este singura vinovata...practic ea este executanta...superiorul ei a ''sfatuit-o'' sa faca ceea ce afcut..
acum problema este ca sefi mai mari...nu o cred pe ea...tin practic cu superiorul..care normal ca nu recuoaste nimic....
ea are dovezi prin care demonstraza ca si superiorul a facut aceleasi fapte...si asta vrea sa arate in comisie

Doamna, vremea vorbelor a trecut. Prietena dvs. trebuie sa-si angajeze un avocat.
Situatia se prezinta prost si trebuie sa obtina solutia cea mai buna.

Succes!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
namiru a scris:

Demisia si-o poate retrage.

O poate retrage doar daca angajatorul este deacord cu acest lucru.

Pe perioada cercetarii prealabile, preavizul dat de ea se suspenda, deoarece a primit decizie de suspendare pe perioada cercetarii prealabile

Daca inradevar a primit o decziie de suspendare a conrtactului pe perioada cercetarii prealabile, atunci da, asa este, se decaleaza termenul de preaviz.
Dar nu s-a spus nicaieri in topic ca doamna in cauza ar fi primit aceasat decizie de suspendare...
Deci data incetarii conform demisiei in acest caz ramane aceeasi.

Alte discuții în legătură

Convocare comisie displinara Srah Srah As avea nevoie de un sfat referitor la urmatoare situatia. Timp de 3 luni am lucrat la un call center. Dupa perioada de proba, adica 3,5 luni angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Avocatul isi poate asista clientul la cercetarea disciplinara prealabila? sim0na sim0na In cadrul procedurii cercetarii disciplinare prealabile a unei abateri disciplinare angajatorul (comisia de cercetare) s-a opus prezentei aparatorului ales de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)