avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat + avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat + avocat

Poate un angajat sa se prezinte la comisia de disciplina insotit de un avocat????....in convocare se precizeaza ca poate fi insotit de un reprezentant al sindicatului si de superiorul direct.
Daca doreste sa-si aduca avocat...si poate face acest lucru...trebuie sa anunte??

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 13:02, 10 August 2009
laviii a scris:

si nu se ''supara'' comisia??
eu ma gandeam si altfel...ea isi zice punctul de vedere in fata comisiei..spune ce i-a sugerat superiorul si ca a facut si el la fel....si apoi ma gandeam ca poate va fi convocat si el la comisie...iar decizia de sanctinare pentru ea...sa fie amanata pana la solutionarea celeilate..
poate gresesc...dar asta ar fi fost de preferat pentru ca ea se duce la cercetare pe 11....si pe 14 ar fi ultima ei zi de munca (conform preavizului ..in 30.07...si-a depus demisia)


vorba proverbului ... sa moara si capra vecinului :) .. aici nu este vorba despre faptele savarsite de catre superior , ci de catre dvs ... daca si-a depus demisia sunt sanse ca raportul de munca sa inceteze la data expirarii preavizului (14.08.2009).
La comisia de cercetare aveti dreptul să formulati şi să susţineti toate apărările în favoarea dvs.

Chair daca in Codul muncii se prevede ca aveti dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este , raman la parerea ca puteti sa va angajati un avocat cu care samergeti la comisia de cercetare ... Legea nu interzice participarea unui avocat in asemenea cazuri ... ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus :)
grace_r: nu a semnat nici o decizie de suspendare

freeelis: nu e vorba de moartea caprei:)....nu stiu daca am zis...dar initial ea nu a zis nimic despre ce i-a zis superiorul sa faca...l-a acoperit....se gandea ca oricum nu mai are cum sa lucreze in continuarea acolo...si-a dat si demisia....
totul s-a schimbat cand a aflat ca va fi cercetata discipinar...si ca superiorul a contribuit mult de tot la cercetarea ei.
si de ce sa fie ea data afara???...a gresit....a recunoscut...normal ca nu a obligat-o ala se faca ce a facut....dar acuma sincer...cati angajati nu fac direct ceea ce le spune sefu sa faca....fara sa mai tina cont ca bine sau e rau...??
mai mult de atat era influentata zilnic prin faza de genu....''zburam din firma''....
Poate sustine in apararea ei ca ceea a facut a fost in urma ordinelor directe date de seful ei.

Banuiesc ca in fisa postului, undeva scrie ca indeplineste orice ordine date de seful ei in desfausrarea sarcinilor legate de post, sau asa ceva.

Binenteles ca daca ordinul dat este de a comite o ilegalitate, nu ar fi trebuit sa o si execute ci sa informeze superioarii.

Eu nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat exact acolo, oricumm sfatul meu este ca la cercetare sa nu ocoleasaca adevarul ci sa expuna lucrurile exact asa cum s-au intamplat.
Este bine, mai ales daca este mai timida, sa isi faca o prezentare a punctelor ei de vedere in scris, de-acasa, si eventual cu sprijinul avocatului, cu care sa se prezinte la cercetare si pe care sa o alature nptei explicative din timpul cercetarii.
Prezentarea ei trebuie sa se refere la faptele de care ea este invinuita
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
grace_r a scris:

Prezentarea ei nu trebuie sa se refere la faptele de care ea este invinuita

....nu inteleg..

asa i=am zis si eu ...sa scrie de acasa totul si sa lase foaia ...daca de vorbit nu poate vorbi....(trebuie scrisa de mana??...sau poate fi si printata?)
adevarul o sa il zica clar...asa i-am zis si eu ...si asa va face

sa zicem ca se duce singura....fara avocat...si va fi concediata...poate apoi face contestatie....se poate modifica concedierea din cartea de munca???...si va putea ea in timpul contestatiei sa aduca dovezi din care sa rezulte ca a fost influentata?
laviii a scris:

grace_r a scris:

Prezentarea ei nu trebuie sa se refere la faptele de care ea este invinuita

....nu inteleg..


mii de scuze, a fost o greseala grava de editare, cuvantul "nu" trebuie sters..
propozitia corecta este:
Prezentarea ei trebuie sa se refere la faptele de care ea este invinuita

Dovezi ca a fost influentata le duce in timpul cercetarii.

va putea contesta decizia de sanctionare la Tribunalul de domiciliu, in termen de 30 de zile de la data primirii ei.

Alte discuții în legătură

Convocare comisie displinara Srah Srah As avea nevoie de un sfat referitor la urmatoare situatia. Timp de 3 luni am lucrat la un call center. Dupa perioada de proba, adica 3,5 luni angajatorul mi-a ... (vezi toată discuția)
Avocatul isi poate asista clientul la cercetarea disciplinara prealabila? sim0na sim0na In cadrul procedurii cercetarii disciplinare prealabile a unei abateri disciplinare angajatorul (comisia de cercetare) s-a opus prezentei aparatorului ales de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca kristina1 kristina1 mi am pus demisia la fostul loc de munca in data de 26.11, nu am stat in preaviz, iar azi am primit o decizie de desfacere disciplinara a contractului in care ... (vezi toată discuția)