avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... de 2 ori cercetare disciplinara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

de 2 ori cercetare disciplinara?

Buna ziua tuturor
Intrebarea mea este urmatoarea:se poate face de doua ori cercetare disciplinara?Prima data am fost cercetata pentru alte motive ....nu a venit nici o decizie iar acum primesc prin curier (la domiciliu) o alta convocare insotita de decizia de suspendare a cmi pe durata cecetarii disciplinare privind alt motiv(de data asta f serios)
Pe convocare scrie ca ataseaza copii ale actelor doveditoare dar acestea nu sunt atasate nicaieri.
Puteti sa ma lamuriti?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:56, 10 August 2009
Posibil sa fie o continuare a primei cercetari disciplinare, daca aceasta s-a suspendat pe motiv ca ati fost in concediu medical.

Daca au trecut cele 30 zile de la data savarsirii abaterii, termen in care trebuia emisa decizia si alte 5 zile dupa, in care sa v-o adica la cunostinta, nu este bine. Totusi art. 268 prevede:
Art. 268. [decizia de sancţionare: termen, conţinut, comunicare]
(1) Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă scrisă, în termen de 30 de zile calendaristice de la data luării la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare, dar nu mai târziu de 6 luni de la data săvârşirii faptei.
deci s-ar putea sa treaca mai mult. Avocatii si consilierii juridici, ar putea sa intervina aici si sa ma lamureasca si pe mine, pot emite decizia chiar si in termen de 6 luni? Asta daca sanctiunea nu prevede incetarea cim, bineinteles. Dar a fost parca expus un caz cand o salariata a fost sanctionata pentru o fapta savarsita in urma cu 2 luni si a castigat in instanta..;)

Intr-adevar, pentru o abatere disciplinara se da o singura sanctiune.

Art. 265. [interzicerea amenzilor disciplinare; unicitatea sancţiunii]
(1) Amenzile disciplinare sunt interzise.
(2) Pentru aceeaşi abatere disciplinară se poate aplica numai o singură sancţiune.

Pentru noua cercetare, va prezentati la convocare si inainte de a scrie ceva, solicitati toate dovezile aduse impotriva dvs. Succes!:thumbup:

P.S. Unde scrie ca a fost in conc medical?

Ultima modificare: Duminică, 9 August 2009
Doina Elena, Consultant resurse umane
In mesajul postat de catre user Duminica, 9 August 2009, 13:45 ...
" Inca o data ma inclin respectuos in fata dumneavoastra si apreciez interesul acordat !
inclin sa cred ca de vine din ce in ce mai complicat cazul meu..sau poate asta se si urmareste........
se poate totusi ca din cauza faptului ca eram in cm in prima cercetare sa se cumuleze acestea doua si sa se reia prima cercetare in cadrul celei de-a doua?
multumiri sincere! "

:offtopic:
Nu cred ca este necesar sa scrieti cu litere îngrosate .
Nu scrie nicaieri........eu eram in concediu medical si m-am d us de bunavoie . Nu s-a consemnat in procesul verbal dar se poate verifica deoarece am depus cm la salarizare.
Multumesc pentru tot!
Decizia de suspendare initiala pentru ce perioada era, c,m, pentru ce perioada, a doua cercetare de cand incepe si daca v-a emis o noua decizie de suspendare, trebuie precizat corect.

Alte discuții în legătură

Termenul de emitere a deciziei de concediere disciplinara toushou toushou [b]Articolul 268, aliniatul 1, [/b] din Codul Muncii spune: - Angajatorul dispune aplicarea sancţiunii disciplinare printr-o decizie emisă în formă ... (vezi toată discuția)
Incetare cm dupa concediu fara plata loredanaelena loredanaelena buna ziua am doi salariatii care au solicitat concediu fara plata de 3 si resp 6 luni incepand cu aug 2009.ei nu s-au intors la munca dupa efectuarea acestor ... (vezi toată discuția)
...30 de zile de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare... codulmuncii codulmuncii Dupa cum stiti interpretarea acestui art. 252 alin. (1) din codul muncii (pentru o practica unitara) se face dupa \'marele\' recurs in interesul legii care a ... (vezi toată discuția)