D-le user @tgeorgescu,
Nu doresc sa va suparati pe mine ca fac cateva observatii la cea ce ati scris, insa nu sunt de acord cu ce ati spus si iata de ce:
tgeorgescu a scris:
Sigur ca judecatorul va motiva ca acea cale de atac este inadmisibila, pentru motivele deja stabilite de ICCJ si pentru ca nu e treaba lui sa puna la indoiala legalitatea deciziilor ICCJ.
De cand este mai presus o Decizie a ICCJ decat o lege?
Daca stau si ma gandesc, procesele de la instantele de la judecatorii, tribunale si Curtile de Apel sunt mereu atacate cu contestatie in anulare, Apeluri si Recursuri, lucru care pana la urma se ajunge ca procesul sa se muta la ICCJ. Completul de judecata de la ICCJ in urma procesului pe care il judeca, vor emite decizii, iar aici la ICCJ este capatul final de judecata in Romania.
La un moment dat, sa presupunem ca eu sau d-stra nu suntem inca multumiti de decizia data de judecatori, asa ca mergem mai departe la CEDO, iar daca e sa castigam la CEDO, cu siguranta ca deciziile ICCJ sunt praf, nu au nici o valoare.
As vrea sa va dau un exemplu de lege si judecata, permiteti-mi va rog....
D-ta esti vecin cu mine in acelasi sat, ai o padure. Eu trec prin padurea dumitale si gasesc un lemn cazut la pamant, il iau pe umeri si merg spre casa. Pe drum ma intalnesc cu d-ta, iar peste cateva zile imi faci plangere penala pentru furt (art 228-230 CP).
Organele judiciare ma condamna la inchisoare pentru furtul unui lemn, insa eu atac mereu prin contestatii si apeluri, recursuri pana ajung la ICCJ.
La ICCJ eu ma apar, motivez ca este adevarat ca acel lemn l-am scos din padurea dumitale, insa pledez ca nevinovat, motivez ca lemnul acela l-am gasit prin padure, rupt, cazut la pamant, si ca nu l-am FURAT ci l-am LUAT. Motivez ca decat sa fi putrezit lemnul in padure, mai bine sa-l fi folosit eu, motivez ca nu l-am scos din padure pe furis, noaptea s.a.m.d. ci l-am LUAT pe timpul zilei, in vazul lumii.
Voi solicita judecatorilor sa faca o deosebire intre ,,FURT'' si intre ,, A LUA''.
Asadar, eu consider ca acel lemn nu l-am furat ci mai degraba l-am luat.
Completul de judecata al ICCJ in urma examinarii a dosarului va emite o DECIZIE prin care imi va da dreptate, va spune ca nu orice lucru pe care il gaseste un calator pe un camp sau prin padure se considera ca fiind ,,FURT'', caci daca s-ar proceda asa, atunci ar insemna ca nici un om nu mai are voie sa culeaga flori de pe camp, ciuperci sau fructe de padure, chiar nici cei care merg in tabara si in excursii nu au voie sa adune surcele, crengi pentru a face foc de tabara.
Cu siguranta d-le @tgeorgescu veti spune ca DECIZIA unor judecatori de la ICCJ nu este mai presus de o lege, pentru ca legea art. 228 CP spune ca furtul inseamna: ,,
Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept'', iar DECIZIA interpretata de catre judecatorii ICCJ nu trebuie luata in considerare atat timp cat legea se explica singura ce inseamna infractiunea furt !
tgeorgescu a scris:
Problema cu eusaisapte e ca se crede mai priceput la drept decat completul ICCJ pentru ca a citit niste legi pe internet si le-a interpretat arbitrar.
Nu stiu daca userul @eusaisapte se crede mai priceput la drept decat completul ICCJ, dar ca si userul @eusaisapte au mai fost si alti oameni care nu au fost de acord cu deciziile date de completul ICCJ, acestia au mers la CEDO si au castigat procesul.
Asa ca putem deduce ca au existat oameni ca @eusaisapte, care s-au crezut mai priceputi la drept decat completul ICCJ, dovedit prin faptul ca au castigat la CEDO.
Daca userul @eusaisapte a citit niste legi pe internet si le-a interpretat arbitrar, eu nu vad ca e ceva rau in a citi legile pe internet interpretandu-le arbitrar.
Conform art. 30 alin 1 din Constitutia Romaniei, fiecare cetatean are dreptul de exprimare
(1),,
Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile''
Asadar, ii este interzis acestui user sa isi exprima cea ce crede, cum gandeste, ce opinii are el cu privire la cum interpreteaza legile?
De cate ori ati citit o lege si nu ati fost de acord cu acea lege? De cate ori ati gandit altfel decat asa cum a gandit legiuitorul?
tgeorgescu a scris:
El probabil a mers pe metoda hermeneutica "Biblia este propriul ei interpret", uitand ca aia e teologie, nu drept si ca ce e argumentatie corecta la evanghelici nu e argumentatie corecta la juristi.
Daca "Biblia este propriul ei interpret", nu ar mai exista in ziua de azi atatea religii si credinte. Toate religiile care iau ca baza Biblia pentru conduita vietii membrilor sai, spun ca ei au adevarul, ca traiesc conform Bibliei, dar de fapt acesti membri sau conducatori de religii, nu lasa ca Biblia sa se interpreteze ea singura. Daca Biblia este propriul ei interpret, de ce sunt zeci de religii in Romania?
Nici juristii nu lasa legea sa se interpreteze in litera legii, astfel daca ar lasa legea sa se interpreteze in litera legii, nu ar mai exista cai de atac prin contestatii in anulare, apeluri sau recursuri in casatie (caile de atac extraordinare).
Cam asta este d-le user @tgeorgescu. Asta este parerea mea, sper sa nu va suparati pe mine ca m-am exprimat asa cum am scris mai sus. Respectati-mi dreptul meu constitutional art. 30 din Constitutia Romaniei, Dreptul la exprimare.