avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consecinte posesie Marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consecinte posesie Marijuana

Buna seara, am 23 ani si ieri am fost prins impreuna cu un prieten de jandarmerie avand asupra noastra un joint si un plic cu 0.2 - 0.3 g de marijuana. Intrebare: care sunt consecintele pentru aceasta fapta ? risc sa am cazierul patat sau dosar penal ? ce pot face pentru a scapa doar cu o amenda administrativa, nu penala ?
Cel mai recent răspuns: Rose-Marie Mihailovici , Avocat 19:45, 19 Aprilie 2016
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Exista renunțarea la urmărirea penala.
În toate cazurile care le-am avut pe ce aveți dvs. s-a dispus renunțarea la urmărirea penala iar mai în trecut pe legea veche amenda administrativa.
Am finalizat însă toate cazurile pana sa se publice excepția de neconstituționalitate cu privire la renunțarea la urmărirea penala și acum nu m-a mai interesat.

Aveți șanse sa scăpați de cazier și acum doar ca nu am mai studiat cum sa fac pentru ca nu fac studii decât dacă am client concret.

Important de reținut este ca puteți scăpa de condamnare și de cazier chiar și acum.
Cazierul presupune obligatoriu o condamnare penala.


Imi puteti spune mai exact ce inseamna "renuntarea la urmarire penala" ? adica sa scap de dosar penal dar totusi sa iau amenda penala ? Amenda penala apare pe cazier ? Dupa parerea dumneavoastra care ar fi sansele sa scap de cazier, implicit de dosar penal ?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
MihaiCristian1, utilizator
Va spun eu, in momentul de fata nu mai inseamna nimic, deoarece a fost declarat neconstitutional art.318 c.p.p.
Mai exact ? Nu am inteles..
Nu se mai dispune de catre procuror renuntarea la urmarire penala, au fost declarate neconstitutionale dispozitiile acestui articol din c.p.p. ceea ce inseamna ca in momentul de fata, este foarte posibil sa fiti trimis in judecata.
Puteti incheia un acord de recunoastere la procuror, unde puteti negocia renuntarea la urmarirea penala (art.318 Cod proc.pen.) sau in instanta, renuntarea la aplicara pedepsei (art.80 Cod penal).

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă ești prins cu o cantitate nesemnificativă de droguri de mare risc? ContSters483221 ContSters483221 Un prieten a fost prins zilele astea de niste jandarmi cu un sfert de pastila ce se incadreaza la categoria drogurilor de mare risc. El a fost dus la sectie ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Prins cu canabis Blaga Miahil Blaga Miahil Intr o seara de samabata am fost prin cu un grinder cu canabis (max0,5) foițe , filtre pentru tabacco și suna de 470 de lei la mine in urma unei razii intr ... (vezi toată discuția)