avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Consecinte posesie Marijuana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Consecinte posesie Marijuana

Buna seara, am 23 ani si ieri am fost prins impreuna cu un prieten de jandarmerie avand asupra noastra un joint si un plic cu 0.2 - 0.3 g de marijuana. Intrebare: care sunt consecintele pentru aceasta fapta ? risc sa am cazierul patat sau dosar penal ? ce pot face pentru a scapa doar cu o amenda administrativa, nu penala ?
Cel mai recent răspuns: Rose-Marie Mihailovici , Avocat 19:45, 19 Aprilie 2016
Rose-Marie a scris:

Puteti incheia un acord de recunoastere la procuror, unde puteti negocia renuntarea la urmarirea penala (art.318 Cod proc.pen.) sau in instanta, renuntarea la aplicara pedepsei (art.80 Cod penal).

Nu poate sa negocieze cu procurorul renuntarea la urmarire penala prin acordul de recunoastere a vinovatiei, niciodata nu a fost asa, nu mai incurcati utilizatorul cu sfaturi inutile.
Daca cititi ce am scris, art. 318 c.p.p. a fost declarat neconstitutional, deci nu se mai aplica.
Renuntarea la aplicarea pedepsei este posibila, dar depinde de incadrare, oricum nu cred ca procurorul sa fie de acord cu aceasta solutie.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
De ce nu credeti ca procurorul o sa fie de accord cu aceasta solutie ?
Dacă ați cumpărat în vederea consumului și nu ați vândut niciodată la altcineva eu sunt de părere ca nu veți avea cazier.Fiti isteț și angajați avocat ca sa va apărați.
Nu va impacientați dar trebuie sa aveți grija sa beneficiați de apărare calificata și sa nu dați vreo declarație aiurea.

Cazul dvs. nu este unul urgent și nici nu trebuie urgentat în acest moment întrucât o urgentare ar putea însemna ceva nefast pentru dvs.

În acest moment exista un vid legislativ dar lucrurile trebuie sa se îndrepte cumva.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Toate cazurile in care era posibila o solutie de renuntare la urmarire penala ajung in acest moment in instanta, apreciez ca in scurt timp se vor modifica prevederile neconstituţionale in asa fel incat sa se pune de acord cu dispoziţiile Constituţiei.
Eu încă sper ca legislativul sa ed8cteze o soluție inteligenta inspirata din vechea legislație penala.

O modificare normativa a mai multor norme juridice ar putea fi constituționale dacă s-ar reîntoarce la vechiul art 18 indice 1 VCP cu adaptarea NCPP
Nu au existat neconstitutionalitati pe vechea lege dar erau și alți judecători constituționali la acele vremuri.

Și în caz de va ajunge la instanta pe procedura noua care va urma tot poate scăpa de cazier, zic eu.
Doar ca poate fi mai complicat...
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ce se poate întâmpla dacă ești prins cu o cantitate nesemnificativă de droguri de mare risc? ContSters483221 ContSters483221 Un prieten a fost prins zilele astea de niste jandarmi cu un sfert de pastila ce se incadreaza la categoria drogurilor de mare risc. El a fost dus la sectie ... (vezi toată discuția)
Am fost ieri la saga festival și am fost prins de ... silviu1406 silviu1406 Buna ziua , Am fost ieri la saga Festival și am fost prins de Jandarmerie cu jumătate de pastila de Extasy la mine .Care sunt riscurile și cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Prins cu canabis Blaga Miahil Blaga Miahil Intr o seara de samabata am fost prin cu un grinder cu canabis (max0,5) foițe , filtre pentru tabacco și suna de 470 de lei la mine in urma unei razii intr ... (vezi toată discuția)