avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu mostenirea

in anul 2004 ,in urma decesului socrului meu , soacra a solicitat din partea noastra o imputernicire notariala pentru renuntarea la mostenire in favoarea ei pana la decesul acesteia lucru pe care l-am si facut .mentionez ca mai sunt inca 3 frati ,si am inteles ca initial a cerut acelasi lucru si lor.la data stabilita pentru dezbaterea succesinii noi nu am fost si am trimis procura pe unul din frati. imediat dupa aceia am aflat ca o parte din mostenire a fost impartita intre cei trei si soacra mea .am crezut initial ca a fost impartita doar partea ce a revenit socrului meu,dar nu a fost asa .zilele trecute am gasit in casa actele notariale din care rezulta ca intreaga mostenire a fost impartita intre cei trei si soacra mea in proportii egale ,adica fiecare cate 1/4 din total iar in dreptul sotiei a trecut ca noi am renuntat la mostenire in totalitate. acest lucru nu este adevarat pentru ca noi am renuntat in favoarea soacrei pana la decesul acesteia .intrebarea mea este :cum a fost posibil ca intreaga avere sa fie impartita in parti egale celor patru cand noi nu am imputetnicit pe soacra pentru lucrul acesta ?orice sot supravietuitor stiu ca primeste 1/2 din total si restul proportional pe numarul de membri inclusiv sotia in viata .la un calcul simplu soacra primea 1/2 plus 2/5 adica o parte din ce ne revenea noua plus partea ei .dar nu inteleg cum am fost noi scosi din joc si intreaga avere impartita in parti ega le la 4 persoane
Pai sotia o sa-si primeasca partea ei la moartea soacrei, adica 1/4 din sfertul soacrei... Asta daca n-o interveni ceva sau daca fratii nu s-or gandi sa repare nedreptatea si s-o lase singura urmasa a soacrei.
Asa este, fratii vor repara nedreptatea tot asa cum au fost de acord cu impartirea cotei tatalui fara ea.
:) Exact la asta ma gandeam si eu. Mai ales ca sunt atat de frecvente cazurile astea intre frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)