avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu mostenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu mostenirea

in anul 2004 ,in urma decesului socrului meu , soacra a solicitat din partea noastra o imputernicire notariala pentru renuntarea la mostenire in favoarea ei pana la decesul acesteia lucru pe care l-am si facut .mentionez ca mai sunt inca 3 frati ,si am inteles ca initial a cerut acelasi lucru si lor.la data stabilita pentru dezbaterea succesinii noi nu am fost si am trimis procura pe unul din frati. imediat dupa aceia am aflat ca o parte din mostenire a fost impartita intre cei trei si soacra mea .am crezut initial ca a fost impartita doar partea ce a revenit socrului meu,dar nu a fost asa .zilele trecute am gasit in casa actele notariale din care rezulta ca intreaga mostenire a fost impartita intre cei trei si soacra mea in proportii egale ,adica fiecare cate 1/4 din total iar in dreptul sotiei a trecut ca noi am renuntat la mostenire in totalitate. acest lucru nu este adevarat pentru ca noi am renuntat in favoarea soacrei pana la decesul acesteia .intrebarea mea este :cum a fost posibil ca intreaga avere sa fie impartita in parti egale celor patru cand noi nu am imputetnicit pe soacra pentru lucrul acesta ?orice sot supravietuitor stiu ca primeste 1/2 din total si restul proportional pe numarul de membri inclusiv sotia in viata .la un calcul simplu soacra primea 1/2 plus 2/5 adica o parte din ce ne revenea noua plus partea ei .dar nu inteleg cum am fost noi scosi din joc si intreaga avere impartita in parti ega le la 4 persoane
Daca nu a depus declaratia de renuntare la notarul unde s-a dezbatut mostenirea atunci declaratia nu a fost inregistrata in registrul national notarial.

Declaratia nu se inregistreaza de catre notarul care o autentifica decat in cazul in care dezbaterea mostenirii se desfasoara la el.

[ link extern ]

Din toate discutiile se poate trage concluzia ca sotia a fost inselata atat de mama cat si de catre frati.
Uneori, viata este cruda!
da,este perfect adevarat ..si recitind actele am constatat ca am si platit taxe notariale ca sa pot fi pacalit .dar Dumnezeu le da pe masura faptelor tuturor,si cand ma gandesc ca toti zic ca sunt credincisi si tin toate posturile
anechitei a scris:

a fost o renuntare la notar in favoarea mamei[soacrei] ,aceasta fiind in viata si in momentul actual


Renunțarea nu se poate face în favoarea unei persoane.
Se renunță la mostenire și atât.
Ceilalți moștenitori urmează sa împartă ce a rămas.
In nicio postare nu ne spuneti ce parere are (mama)soacra despre situatia actuala, nu vrea sa ii lase nimic sotiei dvs., sau care este situatia de fapt?

Daca una din fete a renuntat la mostenirea din partea tatalui iar cealalta nu, de ce a acceptat sa imparta cota sotului cu ceilalti copii?

Pana acum nu ne-ati relatat situatia decat din pctul dvs. de vedere, sotia ce spune despre modul in care a fost "inselata" sau indusa in eroare?
acum am inteles totul,destul de tarziu ,dar am inteles si acum ii dau dreptate tatalui meu in varsta de 86 de ani ca "te credeam mai destept ,dar te-a pacalit o femeie de 75 de ani de la tara". trebuia sa ma gandesc inainte pentru ca dansa s-a judecat cu un frate si o sora timp de 10 ani tot pentru pamant.acum am dubii ca ceea ce -mi spunea e adevarat

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Succesiune cristinicaz cristinicaz socrul meu a decedat recent.au rămas un apartament si o casa la tara.Exista o soție și doi copii.ce drepturi are fiecare la moștenire? Pot copiii sa ii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! socrul meu, detinator al unui certificat de mostenitor ... monica61 monica61 Buna ziua! Socrulmeu, detinator al unui certificat de mostenitor pentru casa si teren, a murit, lasand in urma o sotie si patru copii. Vor sa faca succesiunea ... (vezi toată discuția)