Buna ziua, in anul 1997 bunica mea a vandut un teren aflat pe langa bucuresti dar ea nu avea titulu de propietate, avea decat chitanta de punere in posesie , dar contractul de vanzare cumparare a fost incheiat, titlu a fost eliberat in 2002 dar pe el aflandu-se si suprafata vanduta in 1997 . Din cate am inteles contractul de vanzare cumparare ar putea fi atacat in instanta deoarece nu prea ar fi legal intrucat nu exista titulu de propietate la data incheieri contractului de vanzare cumparare si trebuia facut un ante contract pana cand se elibera titlul . Bineinteles la Primaria Stefanesti de jos am primit un raspuns negativ la intrebarile mele. As dori sa stiu daca se poate cere in instanta anularea contractului de vanzare cumparare din anul 1997 ?
Multumesc.
Succesiunea s-a facut dupa acte date de primarie dar nu dupa titlul de propietate ,deoarece in titlul sunt trecute si terenul cu casa la intravilan si terenul vandut la extravilan, cu toate ca el a fost vandut ca intravilan .
Vanzarea s-a facut pe acelasi acte pe care s-a realizat si succesiune adeverinta de punere in posesie si presupun ca si un inscris de la primarie .
In procesul verball de punere in posesie este trecut 2 a (ANNA63)
Nu se pot uploda actele aici pe acre le detin ca le as pune si atunci poate lucrurile se mai lumineaza.
Inca nu am reusit sa vorbesc cu nottarul care a facut succesiune dar spt asta sigur ma vad cu dansul si o sa spun cum a decurs.
din punctul meu de vedere actul de vanzare-cumpararte sta in picioare chiar daca la momentul perfectarii contractului, vanzatorul nu era proprietar, conditie ceruta pentru transmiterea proprietatii.
Dar in situatia aceasta practica interpreteaza Vanzarea-cumpararea ca un act cu conditie ca la momentul in care se obtine proprietatea sa aiba loc si transmiterea proprietatii si respectiv indeplinirea conditiei., Aceasta regula se impune in virtutea normelor de interpretare potrivit carora un conbtract se interpreteaza in sensul in care ar produce efecte nu in sensul in care nu produce nici un efect.