avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate ataca un contract de vanzare-cumparare care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate ataca un contract de vanzare-cumparare care s-a incheiat inainte sa apara titlul de propietate?

Buna ziua, in anul 1997 bunica mea a vandut un teren aflat pe langa bucuresti dar ea nu avea titulu de propietate, avea decat chitanta de punere in posesie , dar contractul de vanzare cumparare a fost incheiat, titlu a fost eliberat in 2002 dar pe el aflandu-se si suprafata vanduta in 1997 . Din cate am inteles contractul de vanzare cumparare ar putea fi atacat in instanta deoarece nu prea ar fi legal intrucat nu exista titulu de propietate la data incheieri contractului de vanzare cumparare si trebuia facut un ante contract pana cand se elibera titlul . Bineinteles la Primaria Stefanesti de jos am primit un raspuns negativ la intrebarile mele. As dori sa stiu daca se poate cere in instanta anularea contractului de vanzare cumparare din anul 1997 ?
Multumesc.
Da exista si adeverinta numai ca terenul nu era in intregime al bunici era si al sotului, sot disparut pe front, succesiune nu a fost facut , am verificat.
Oricum vad ca parerile sunt impartite si exista posibilitatii, cand bunica a vandut eu aveam 16 ani asa ca era cam greu sa stiu eu despre ce este vorba cu terenurile , si nici ea nu stia, a durat cativa ani de zile sa pot optine o copie dupa contract de vanzare cumparare deoarece ziceau ca nu il au (primaria). Iar cu masuratorile este putin cam slabut deoarece odata ce am cumparat un teren iar propietarul avea decat chitanta, eu cumparatorul cumpara suprafata care este trecuta in chitanta nu ceea ce iese dupa masuratorile primariei deoarece atatsat contractului de vanzare exista schita plana adevreninta eliberata de primarie cu aceleasi datae , deci treaba cu masurarea loturilor nu prea tine , iar titluri de propietate exista de foarte mult timp , chair si in acest sat doar trebuia sa depui cerere asa cum au facut alti consateni .
Urmatorul pas este sa am duc al notarul care a facut succesiunea dupa bunica , si sa imi fac un act aditional unde sa treaca suprafata respectiva aflta in titulu deoarece la data cand s-a facut succesiune nu era titlul, si o sa ma duc si cu contractul si o sa ii cer o parere .

Va multumesc pentru randurile scrise .
Fara sa vedem actele nu putem sa va spunem ce sanse aveti... O fi fost si-al bunicului, dar odata ce actele sunt numai pe bunica... asta e, cu titlu sau fara, tot al ei aparea!
Nu stiu ce sa va spun si ce s-o fi depus la dosarul de la baza titlului...
AVLIL a scris:

POt sa pun si un chirias in posesie...
Punerea aia in posesie trebuia sa aiba o adeverinta la baza.

Punerea in posesie in baza legii nr, 18/1991 presupune reconstituirea sau constituirea dreptului de proprietate in una din anexele acestei legi (2a,2b,3 , 4, 7,9,11,15)
:D -va asigur ca in acestea nu sunt trecuti chiriasii , ci proprietari de teren carora le-a fost luat terenul de catre C.A.P. sau Stat intr-un fel sau altul(dovedit cu fila rol registrul agricol 1959-1963 sau cerere C.A.P.sau alte acte doveditoare)
Pe procesul verbal obligatoriu se face mentionarea anexei in care proprietarul e inscris.
Tocmai de aceea notarul , a putut intocmit actul de vanzare cumparare , intrucat punerea in posesie s-a facut conform dreptului sau de proprietate legal reconstituit .
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
Anna63, utilizator
ionutcosoveanu a scris:

.....Urmatorul pas este sa am duc al notarul care a facut succesiunea dupa bunica , si sa imi fac un act aditional unde sa treaca suprafata respectiva aflta in titulu deoarece la data cand s-a facut succesiune nu era titlul, .... .

Atunci pe ce s-a facut succesiunea daca titlul nu era ?
E clar ca nu au fost pusi in posesie chiriasi, am folosit o astfel de similitudine ca sa arat ca nu numai proprietarii sunt pusi in posesie si, deci, un simplu act de punere in posesie nu are cum dovedi, singur, proprietatea.
Acele acte au la baza o adeverinta si actul de punere in posesie, fara unul dintre ele nu cunosc notari care sa fie dispusi sa incheie actul.

Va rog nu redactati mesaje consecutive, multumesc.

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate bojucris bojucris Parinti mei au cumparat de la bunica mea o bucata de pamant pe care am construit o casa, pamantula era parte integranta din gradina bunicii. in 1997 a murit ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)