Ca de obicei discutia capata alte intelesuri, insa daca ati intrebat, chiar nu ne suparam, in fond discutam
Acum lista noastara de plata este foarte detaliata (multe rubrici pe fiecare tip de cheltuiala) si din acest motiv formularul rezulta cu un scris foarte mic (in urma cu cateva zile era un topic pe aceasta tema).
Pentru a face totusi citirea listei, la copiator solicitam formatul A3. Am inceput sa ne adaptam cerintelor, ca in avizier sa mai putem afisa si alte documente - explicatiile cheltuielilor, situatia facturilor si alte bazaconii pe care alesii le mai propun pentru buna informare a poporului.
Sigur ca in cazul as. prop., un abonament ar fi ideal - depinde ce discutati, propuneti si hotarati in AG - BVC. Cu decontarea stergatoarelor, nu am mai auzit - sper ca ati glumit, nu ?
Pe de alta parte, fiecare as. prop. ar trebui sa aiba in dotare un mic dulapior cu o trusa de prim ajutor si cateva medicamente de baza si care vor fi reinoite periodic. Ca aceste medicamente sunt folosite pentru ingrijitorul blocului sau poate pentru un proprietar ranit, nu cred ca mai are importanta.
Pentru o asociatie foarte mica aceste cheltuieli pot avea o pondere mai mare pe lista de plata, insa pentru o asociatie mare cum este a noastra, am avut si cheltuieli administrative egale cu 0,001 lei/mp sup. utila, asa ca nici nu mai trebuie comentat.
........................ Eu am intrebat in acest post, aducand argumente din contabilitatea unui SRL unde ca sa iti poti deconta cheltuielile cu transportul in interes de serviciu e bine sa ai si un ordin de deplasare.
Haideti sa nu amestecam in discutie SRL-urile, nu ca situatia ar fi diferita. De obicei firmele au un parc auto propriu si cheltuie muuuult mai mult cu intretinerea, piesele de schimb si carburantul.
Am vazut tot felul de comninatii: masina + soferul firmei, masina firmei fara soferul firmei, masina salariatului cu decontarea carburantului si uneori a unor piese de schimb, etc.
Chiar si aici factorul de decizie nu este contabila, ci patronul - daca ma intelegeti...
Bine, am inteles ca nu este o gluma...
.........................
Si la ce va ajuta un contract de comodat?
Pur si simplu hotarati si aprobati decontarea a 10 - 15 l benzina si gata, insa cel mai bine ar fi sa va procurati un abonament pe mijloace de transport in comun pe care sa-l foloseasca cel/cei care se deplaseaza in interesul serviciului la diferite institutii. Cred ca este mai ieftin si nici nu mai exista suspiciuni de genul celor cu stergatoarele de parbriz.
Oamenii mai si inteleg chestia cu abonamentul, dar "digera" mai greu decontarea unei cote de benzina. Va spun din experienta.
Succes!
nu este vorba de ajutat, aici pana la urma se pune in discutie legalitatea acestor deconturi. Pentru ca daca stau sa ma gandesc bine, in oricare alta parte nu cred ca este permis decontul unor cheltuieli fara o baza legala. Nu se deconteaza benzina daca masina nu este a unitatii intr-o forma sau alta. Asa cum iarasi nu vad legal sa decontez medicamente de raceala, ca eu sau oricare dintre noi daca mergem la servici bolnavi, nu se ofera nimeni sa ne cumpere medicamente.