Am puncta mai inainte "sa nu fiu gresit inteles" si-am adus precizari.
Proprietarii sunt vinovati pentru ca nu se implica, nu-si aleg oameni competenti, nu sesizeaza imediat neregulile si le lasa sa se adune, reclamand dupa un an de zile asa cum am inteles din mesajul dumneavoastra. Atunci cand apare lista de plata in neregula, proprietarii (1,2,...7) trebuie sa sesizeze si sa solicite presedintelui imediat rezolvarea problemelor. Presedintele si comitetu pot lua masuri, pot indrepta lucrurile, pot sanctiona administartorul sau pot angaja alt administrator.
Acum presupun ca sunteti membru in asociatia noastra si va explic la intrebarea:
La ce ii trebuie unei asociatii de proprietar, administrator, o placa de retea externa?
Asociatia de proprietari are un laptop folosit de presedinte, administrator si cenzor pentru asociatie. Acesta este cuplat la cablu pentru internet. Acum cateva saptamani a fost o furtuna, o pana de curent electric noaptea, ocazie cu care placa de retea din laptop s-a ars. Si asta chiar daca laptopul era oprit dar era cuplat la cablul de net. Asa am avut de ales intre a repara laptopul (demontat si montat o alta placa) sau a cumpara o placa de retea externa (de marimea unui stick). Prima varianta necesita trimiterea laptopului in alta localitate, lisirea de acesta o saptamana si o cheltuiala de 150 lei. Cea de a doua varianta (placa externa) a rezolvat problema in aceeasi zi cu doar 40 lei. Ce varianta ati fi ales dumneavoastra?