Locuiesc in Cluj-Napoca si am o problema in blocul in care locuiesc: apartam. meu este situat pe coloana de mijloc , are 2 cam. si spatiul e extrem de mic. Vecinul din dreapta ( care are apartam. pe colt cu 3 cam.) s-a apucat sa-si removeze apartam. , a spart si a mutat la pereti ( habar n-am daca are sau nu aprobare pt. asa ceva) si acuma si-a dat seama ca dupa toate transformarile astea nu are un hol unde sa-si depoziteze bicicletele si pantofii si vrea sa-si prelungeasca usa apartam.pana aproape de a mea, deci sa inchida din spatiul comun al blocului. Evident eu nu-s de acord ( spatiul e ff mic si fac fff mare galagie, absolut orice se aude de nu se poate odihni omul in casa lui).
Deja , in mom. in care va scriu a inchis holul blocului pt. a si-l face parte integranta din apartam. sau peste vointa mea ( desi i-am spun de nemumarate ori ca nu sunt de acord, a inceput sa ma ameninte ca -mi va face viata un calvar si daca sunt de acord si daca nu si a zis ca nu-l intereseaza nici daca se va ajunge la tribunal.......el tot isi pune usa unde vrea el!) ,deci...... eu ce pot sa fac? Exista vreo lege care sa-i interzica sa faca acest lucru si implicit daca va muta usa aceea sa-i fie aplicata vreo amenda si sa fie obligat sa-si strice "lucrarea'?
Astept urgent un rasp.
Va multumesc anticipat.
Vecinul Dv. face parte din categoria "bombelor de condominiu":
- vaneaza orice spatiu din condominiu si din proximitate pentru a si-l insusi, dispretuindu-si vecinii;
- isi amenajeaza casa, producand zgomote la orice ora din zi si noapte, insira mizeria prin tot blocul, dupa ce si-a facut curatenie in propria casa are pretentia sa-i fie respectate orele de liniste, sa fie luna pe scari si holuri;
- este un permanent observator "vigilent" si "habar-n-am-ist", gata pe harta.
- contesta fiecare leu din intretinere.
- gainareste apometrele;
- o urmareste pe femeia de serviciu si se cearta cu ea ca la gura cortului;
- isi insemneaza locul de parcare si si-l ingradeste cu lanturi si lacate;
- tranteste toate usile posibile si reclama vesnic ca nu se inchide cum trebuie usa de la intrare;
- contesta orice lucrare despre care nu stie mai nimic pentru ca de fapt nici nu-l intereseaza sa se faca decat daca il afecteaza direct, restul locatarilor n-au decat sa stea fara apa sau lumina.
....Sa mai zic? Asemenea indivizi, daca ajung in fruntea asociatiilor (si ATENTIE !!!!!!! sa nu ziceti ca nu v-am informat) sunt cei de care nu veti mai putea scapa in veci si se vor purta ca pe tarlaua lu' ta-su, fara sa va dea nicio socoteala, fituindu-va si furand ca-n codru, incepand cu gainarii marunte (se preteaza si la 2 lei ciupiti) pana la ingrosarea nesimtita a facturilor de la cheltuieli si reparatii. Se va considera stapanul blocului si v-ati ars!!!!! Mare atentie, ca are obiceiul sa intre in gratiile oamenilor pana se vede ales, apoi nici nu va mai cunoaste. Nu are nici mama, nici tata......!
buna ziua am si eu o nelamurire.Vreau sa ma apuc sa fac cateva schimbari prin casa si eu am un apartament foarte mic si nedecomandat ca sa intru in dormitor trebuie sa traversez sufrageria si as vrea sa mut acea usa sa fie paralela c cu cea de la sufragerie(parctic zidesc usa care acum este la mijocul zidului si fac alta la capatul zidului)vreau sa stiu daca imi trebuiesc aprobari de la primarie sau proiecte pratic nu las nici un gol acordul asociatiei de propietari.va multumesc anticipat
Numa' interesati-va sa nu fie perete de rezistenta. Si n-ar strica sa aveti o aprobare de la serviciul de specialitate din primarie. Ca sa nu aveti surprize-surprize cu vecinii.
in peste 90% din cazuri, peretele dinspre scara al apartamentelor (cele care au in componenta si usile exterioare ale apartamentelor) sint din beton armat. pentru a executa o astfel de lucrare trebuie sa aveti in primul rind proiectul structurii de rezistenta a blocului (care este in Cartea Tehnica a blocului). apoi va mai trebuie un proiect de la o firma de proiectare in constructii pentru aceasta lucrare, cu toate aprobarile necesare de la organele competente, precum si acordul asociatiei si al vecinilor direct afectati.
cred insa ca o sa va treaca repede acest gind, aceasta lucrare necesitind multi bani, timp, rabdare si nervi de otel.
multa bafta !
@felix34
Peretele respectiv desparte cele doua camere, nu este peretele intre doua apartamente (care de obicei este cel de rezistenta).
Este perete de umplutura. Am asa ceva in apartamentul parintilor mei si cam stiu ce vrea @andra sa faca. Sa mute golul usii din mijlocul peretelui mai spre capatul lui ca sa poata folosi acel perete mai bine pe ambele lui fete din cele doua camere.
Perete balcon
george69ionescu
am cumparat un apartament prin programul prima casa,construit in anul 1980. Dupa ce m-am mutat in el la 5 luni ,am obs. ca balconul meu are dimensiumile mai ... (vezi toată discuția)