avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Ca de fiecare data, parintele rezident este de vina. Tatal forteaza copila sa plece intr-un mediu care nu este familiar, o scoate din comfortul ei, o forteaza sa plece si, cu toate acestea, mama este de vina.
Dar de ce tatal nu a incercat sa vorbeasca cu fetita, sa vada care sunt motivele pentru care nu vrea sa plece, sa gaseasca o solutie cu mama? De ce a luat-o cu forta, demonstrand apoi supremul interes pentru copil, lasand-o la bunica paterna? De ce se sare direct la executare silita? Si apoi se intreaba de ce nu fac nimic mamele sa incurajeze relatiile tata-copil...
Doamna, eu va sfatuiesc sa faceti rapid o cerere la DGSAPC pentru monitorizarea preluarii de catre tata a fetitei. Consilierii de acolo pot veni sa constate ca d-voasta nu va opuneti acestor vizite si apoi se va face un raport in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
guest3333, utilizator
Bineinteles ca aveti dreptate. Imi place in mod deosebit cand un barbat ma ia cu 'doamna draga", dupa care se declara sa este socat de egoismul meu. asta pentru ca nu stie ca nu am ingradit accesul tatalui nici atunci cand in mod normal nu avea drept de vizita. si anume, la gradinita doamnele educatoare mi-au spus ca au avut astfel de cazuri in care mama nu a fost de acord cu vizita tatalui la gradinita pe motiv ca nu se incadreaza la programul de vizita prevazut de instanta. eu nu am obiectat nimic cand a mers sa o viziteze la gradinita, tocmai ca sa nu fie probleme. dar................. legea prevede amenzi pentru mama in ciuda faptului ca nu incalca nicio lege sau prevedere legala. sunt foarte curioasa, cum se probeaza in instanta incalcarea legii 272/2004?
Dragă Cristina, azi, în Romania, singura şansă să nu plătiţi penalităţi ÎN FAVOAREA TATĂLUI (deci banii munciţi de Dvs., 1/3 din venit, vor trece direct în buzunarului domnului!) este să legaţi fetiţa în sac de forţă şi să o predaţi tatălui.Mai este şi varianta somniferelor sau tranchilizantelor, aşa că o predaţi adormită tatălui.
Ajungeţi la aceeaşi situaţie şi peste 3 luni, după vestita "consiliere psihologică", care are rolul de a convinge copilul că ce nu-i place este foarte plăcut, altfel, indiferent de concluzia consilierii, ajungeţi tot la plată-dacă sunteţi cuminte, plătiţi 100 lei/zi CALENDARISTICA de întârziere, dacă sunteţi revoltată, plătiţi 1000 lei/zi, nu există criteriu de stabilire a penalităţii .
Din nefericire, aceaste reglementări, votate de :duh: :duh: :duh: au adepţi, aşa cum, cu multă satisfacţie, s-au exprimat câţiva anterior.
Domnule when, cu tot respectul vă întreb: când doi oameni se căsătoresc, îşi jură credinţă veşnică , se iubesc sau nu? Atunci, dacă s-au iubit N ani, de ce se despart? De ce până atunci au vrut şi, deodată, nu mai vor să trăiască împreună?
Aceeaşi situaţie o putem extinde şi la copii, s-a întâmplat ceva care le-a produs ostilitatea. Copiii mici nici nu ştiu să povestească ce s-a întâmplat, dar simţurile le dictează reacţia.
Încălcarea legii 272/2004 o probează simplu:undeva scrie că părintele rezident trebuie să faciliteze legătura cu părintele nerezident.Refuzul copilului este dovada supremă că nu aţi facilitat legătura tata-fetiţă fiindcă, nu-i aşa? aţi alienat copilul, aţi denigrat tatăl şi familia lui; numai dvs. puteaţi să alienaţi copilul, fiindcă staţi mai mult cu el şi respingerea vi se datorează 100%.
Stimată mămică, în spiritul "să moară şi capra vecinului", vă informez că pe acest site chiar, există mame supuse executării silite şi penalităţilor tot pe "alienare parentală", în situaţia în care domnul tată a avut ordin de protecţie, a bătut copilul de faţă cu martori şi Poliţie, a agresat chiar şi pe aceştia, iar copilul este mare, 12 ani şi a putut să descrie ostilităţile la care este supus în timpul "vizitei" la tata. Rapoartele a mai mulţi psihologi şi dovezile agresiunilor fizice şi psihice la care este supus copilul nu contează, legea e lege!
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
Martonze, utilizator
cristinahogye a scris:

de ce pica responsabilitatea relatiei tata-fiica in carca mea? de ce trebuie ca eu sa gestionez acest lucru? relatia mea cu fiica mea trebuie sa se invarta in jurul relatiei cu tatal ei?

Da, aveți responsabilitate stabilită de lege, deoarece părinții divorțează între ei, DAR nici unul dintre părinți NU divorțează și de propriul copil.
Copilul nu divorțează și el de părinții săi.
Copilul nu este responsabil pentru divorțul părinților săi.

Parintele(rezident) la care copilul locuieste ARE OBLIGAȚIA(spune legea) de a sprijini mentinerea relatiilor personale ale copilului cu celalalt parinte(nerezident).

Art. 18 din Legea 272/2004 republicată în 05-martie-2014:
(1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului, pe perioada determinata, de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;
d) corespondenta ori alta forma de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
f) transmiterea de catre persoana la care locuieste copilul a unor informatii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluari medicale sau scolare, catre parintele sau catre alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
g) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament intr-un loc neutru in raport cu copilul, cu sau fara supravegherea modului in care relatiile personale sunt intretinute, in functie de interesul superior al copilului.
(2) Transmiterea informatiilor prevazute la alin. (1) lit. e) si f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum si a dispozitiilor speciale vizand confidentialitatea si transmiterea informatiilor cu caracter personal.
(3) Parintele la care copilul locuieste are obligatia de a sprijini mentinerea relatiilor personale ale copilului cu celalalt parinte, prevazute la alin. (1).
Multumesc de sustinere

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)