cristinahogye a scris:
de ce pica responsabilitatea relatiei tata-fiica in carca mea? de ce trebuie ca eu sa gestionez acest lucru? relatia mea cu fiica mea trebuie sa se invarta in jurul relatiei cu tatal ei?
Da, aveți responsabilitate stabilită de lege, deoarece părinții divorțează între ei, DAR nici unul dintre părinți NU divorțează și de propriul copil.
Copilul nu divorțează și el de părinții săi.
Copilul nu este responsabil pentru divorțul părinților săi.
Parintele(rezident) la care copilul locuieste ARE OBLIGAȚIA(spune legea) de a sprijini mentinerea relatiilor personale ale copilului cu celalalt parinte(nerezident).
Art. 18 din Legea 272/2004 republicată în 05-martie-2014:
(1) In sensul prezentei legi, relatiile personale se pot realiza prin:
a) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana care are, potrivit prezentei legi, dreptul la relatii personale cu copilul;
b) vizitarea copilului la domiciliul acestuia;
c) gazduirea copilului, pe perioada determinata, de catre parintele sau de catre alta persoana la care copilul nu locuieste in mod obisnuit;
d) corespondenta ori alta forma de comunicare cu copilul;
e) transmiterea de informatii copilului cu privire la parintele ori la alte persoane care au, potrivit prezentei legi, dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
f) transmiterea de catre persoana la care locuieste copilul a unor informatii referitoare la copil, inclusiv fotografii recente, evaluari medicale sau scolare, catre parintele sau catre alte persoane care au dreptul de a mentine relatii personale cu copilul;
g) intalniri ale copilului cu parintele ori cu o alta persoana fata de care copilul a dezvoltat legaturi de atasament intr-un loc neutru in raport cu copilul, cu sau fara supravegherea modului in care relatiile personale sunt intretinute, in functie de interesul superior al copilului.
(2) Transmiterea informatiilor prevazute la alin. (1) lit. e) si f) se va face cu respectarea interesului superior al copilului, precum si a dispozitiilor speciale vizand confidentialitatea si transmiterea informatiilor cu caracter personal.
(3) Parintele la care copilul locuieste are obligatia de a sprijini mentinerea relatiilor personale ale copilului cu celalalt parinte, prevazute la alin. (1).