Stimate Dapix, ştim să citim articolele de lege şi ştim OBLIGAŢIILE ce le avem.
Totuşi, din modul Dvs. de interpretare, categorisiţi toţi minorii în clasa autiştilor sau a debililor mintali; minorii sunt categoria de vârstă 0-18 ani. Un copil normal, are reflexe şi instinct de conservare.Dacă până la 3-4 ani, copiii nu prea ştiu să se exprime, dar au simţurile foarte dezvoltate, cei mai mărişori ştiu exact ce nu le place şi de ce se feresc.
Eu, ca mamă, respect obligaţia de a facilita relaţia copil-tată, dar oricât de mult mă străduiesc, nu pot convinge copilul că palma primită este mângâiere şi înjurătura este vorbă de alint, că lipsa tatălui de la programul de vizită este semnul dragostei sale şi, în final, lipsurile cauzate de sponsorizarea tatălui din munca mea sunt în interesul său superior şi semn al iubirii nemărginite ale tatălui pentru odraslă. Eu pot doar să-i pregătesc bagajul şi să-i spun că TREBUIE să plece cu tata, că tata îl iubeşte şi că îl va aduce înapoi după zilele plăcute petrecute împreună. Acesta este sprijinul meu: pregătesc copilul, aştept să vină la programul de vizită, dacă vine, iau de mânuţă copilul şi-l predau , dacă nu vine, îi explic copilului că tata săracul are mult de lucru, dar îl vom aştepta şi săptămâna viitoare :(
Doamna Cristina, vă rog să nu vă faceţi iluzii: indiferent ce faceţi, tot la penalizare ajungeţi, dacă tatăl fetiţei vrea- îl costă o simplă cerere. Deci sunteţi la cheremul lui.Puteţi să convingeţi fetiţa de 100 de ori, dacă a 101-a oară copilul refuză să plece, tot la consiliere ajungeţi, apoi la penalităţi.
Soluţia este ca fata să plece cu el, dacă vrea, dacă nu vrea. Altă soluţie ar fi schimbarea modalităţii de exercitare a relaţiilor personale, printr-o nouă acţiune, dar cu şanse minime de reuşită, fiindcă tot Dvs. aţi fi învinuită de "alienare parentală".Şi ca să fiţi conştientă de ce vă aşteaptă dacă nu predaţi pachet fetiţa tatălui, vă mai citez un articol de lege, din 272/2004:
Art. 20
(1) In vederea asigurarii mentinerii relatiilor personale ale copilului cu parintii sai sau cu alte persoane alaturi de care s-a bucurat de viata de familie, precum si pentru asigurarea inapoierii copilului la locuinta sa la terminarea perioadei de vizita, instanta poate dispune, la cererea parintelui interesat sau a altei persoane indreptatite, una sau mai multe masuri cu caracter asiguratoriu sau a unor garantii.
(2) Masurile prevazute la alin. (1) pot include:
a) amenda pe ziua de intarziere impusa persoanei care refuza punerea in aplicare sau respectarea programului de mentinere a relatiilor personale ale copilului;
Există situaţii în care , cu un raport psihologic "aranjat", s-a demonstrat că mama "alienează copilul" , alienare care s-a asimilat cu refuzul mamei de a respecta programul, deşi copilul a refuzat, exact ca fetiţa Dvs., şi domnul tată, care a obţinut deja penalizarea mamei pe art. 912 cpc, a obţinut şi amenda din articolul susmenţionat, pentru aceeaşi faptă! De data asta , în favoarea statului!