avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Guest 333, poate va va soca ceea ce va voi spune insa si bunica paterna are dreptul de legaturi personale cu nepoata. Si eu imi las copilul la socrii, la parintii mei, inseamna cumva sa il abandonez? Numai faptul ca ati interpretat acest lasat cu bunica, in maniera in care ati facut-o, imi arata mie, ca nu sunteti obiectiva.
Va contrazic, baietelul meu la prima gradinita nu a plans primele 4 luni, a inceput dupa vacanta de iarna si a continuat cu plansul pana in vara. El si multi altii. Si nu era batut, abuzat, sau ingrijit cu raceala. Il lasam intr-un mediu cald, cu cele mai iubitoare educatoare si ingrijitoare. Copii insa sunt diferiti. Si daca fata a inceput sa nu mai vrea, nu inseamna neaparat ca s-a intamplat ceva acolo, la tata, e perfect posibil sa se fi intamplat acasa, la mama. Daca plec mai mult timp, nu mai gasesc mama la intoarcere, sau nu ma mai iubeste. De ce nu va intrebati daca nu cumva s-a intamplat ceva acasa la parintele rezident?
Nu, evident ca nu va intrebati pentru ca parintele rezident e bun, nerezidentul e rau.
Iar la 5 ani, daca copilul doar spune ca nu vrea, fara un motiv anume, iti arata clar ca nu e altceva decat o faza trecatoare care tine sau dispare proportional cu reactia ta.
Daca o tratezi ca pe o etapa fireasca, se linisteste mai repede. Daca insa te apuci si smulgi parul din cap, filmezi, plangi, iti frangi mainile si asa mai departe, atunci cu siguranta va dura foarte mult. Si cu siguranta o sa ai foarte multe de platit. Executori si etc...

Nu ma va soca deoarece sunt de acord cu acest lucru. Altceva vroiam sa subliniez dar se pare ca ocoliti acest lucru, demonstrand ca si d-voastra pareti subiectiv. Sau pur si simplu nu ati inteles
Ma repet: daca tu ca tata esti nemultumit ca nu mai vrea sa plece copilul si te duci cu jalba in protap la executor de ce lasi copila cu bunica paterna atunci cand o iei cu forta? Trambitezi ca ti se limiteaza dreptul la a petrece timpul cu ea dar cand o iei la tine acasa, nu stai cu ea. Sunt doua chestiuni care se bat cap in cap. Sau poate dl este unul din cei care vrea sa se imbogateasca de pe urma rezidentului, profitand de aceasta situatie.
Si de unde ati scos ca dna isi smulge parul din cap, plange si isi frange mainile? Sau era o dramatizare la nivel general?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dragi domni, v-am citit comentariile si omiteti (voit sau nu) un lucru esential. Doamna a divorta de "tata" cand copilul avea 1 ani. DECI, nu-l cunostea atunci. ACUM copilul are 5 ani, deci de 4 ani locuieste fara respectivul. In concluzie, nu este tata decat in acte. Fetita are incredere in mama ei si se simte in siguranta cu ea. "Tatal" o ia din mediul ei si o duce la bunici. Copilul stie sigur ca daca vrea la mama (lucru perfect normal la 5 ani), acesta nu o aduce. Stim cu totii de ce. Deci o traumatizeaza. Asta e motivul pentru care copilul nu vrea sa plece cu el. Nu ar pleca nici cu prietena mamei pe care o stie de o viata dar ar stii ca nu o aduce inapoi cand vrea ea. Despre ce vorbim aici?
Pai lasi copilul cu bunica paterna pentru ca e dreptul copilului sa aiba legaturi si cu bunica paterna. Sa inteleg acum ca minora nu vrea nici la tata dar nici la bunica paterna? A inceput asa subit sa refuse relatiile cu oricine din partea tatalui? Si nu, nu exista nici un motiv? S-a trezit intr-o zi ca nu mai vrea?

Hm........ #-o

AgainstPas, nu sunt de acord, tatal de ce sa aiba nevoie de consiliere? Ca nu vad nimic gresit in comportamentul lui. Vrea omul, malefic si absurd sa ia copilul la programul de vizita. Si atata timp cat userul care a deschis subiectul incurajeaza copilul doar ca sa aiba ce filma si apoi comenteaza viata amoroasa a fostului, va garantez ca orice consiliere e sortita esecului, ca deja s-au inceput demersurile de indepartare a copilului. Userul nu a cerut ajutor sa poata remedia relatia, e cerut ajutorul sa poata indeparta copilul de tata fara penalizari sau alte costuri.

Doamna Maria, exact de ce puneti ghilimele la cuvantul " tata" ? Nu mai esti parinte daca divortezi? E tatal copilului, vreti nu vreti. Si da,locuieste fara respectivul dar il vede la programul de legaturi personale, e intretinuta din banii lui si, sa nu uitam, e parte din el. Tatal o ia din mediul ei si o duce in alt mediu al ei, unde a tot fost pana acum fara probleme. Copilul stie sigur ca daca vrea la mama, acesta nu o duce. Cu ce difera insa asta de gradinita unde iarasi, daca vrea la mama in timpul programului nu o duce nimeni? pai are, de unde si ghilimelele dumneavoastra , barbatii nu ar trebui considerati parinti,nu? Gradinita are dreptul sa tina copilul, daca o ia "tatal" e o trauma... Dupa care incepe mirarea ca de ce copilul refuza brusc programul. Din cauza ghilimelelor, va zic eu. Ca atunci candpuneti ghilimele la cuvantul tata, puneti ghilimele la jumatate din copil. Si cand jumatate din tine e privita ca celalalt parinte drept o gluma rpasta, imaginati-va acum trauma cu care creste minorul.

Despre ce vorbim aici? Va zic eu, despre alienare :D

Si cata vreme folositi ghilimelele cand vorbiti de tata in general, nu va este nefamiliar procesul. La ala de denigrare ma refer.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
When, utilizator
Dle When ori va faceti ca nu intelegeti ori chiar nu intelegeti si aici nu va pot ajuta.
Nu am spus nicaieri (dimpotriva)ca fetita nu are dreptul sa stea cu bunica paterna. De ce insistati pe aceasta tema daca nu am afirmat acest lucru?
Eu nu inteleg de ce faci atata tam-tam ca nu vrea copilul cu tine si iei fetita pe sus cand nu vrea sa mearga in alta localitate si cand ajungi acolo, o lasi in grija bunicii paterne? De ce nu stai tu, ca tata cu ea? Sa stea cu bunica dar si tatal sa fie prezent ca de aceea a obtinut dreptul de a petrece timp cu copilul, nu numai sa fie ceva scris intr-o hot.judecatoreasca pe care sa o falfai cu prima ocazie la executor, in speranta obtinerii unor banuti de pe urma parintelui rezident.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)