avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Ce sunt legile? Sunt nişte reglementări scrise de unii oameni, care să reglementeze relaţiile din cadrul unei societăţi. Ele ar trebui să ţină cont, în primul rând, şi de regulile morale ale societăţii; că unele dintre ele sunt scrise pentru interesul de moment al unor suspuşi ai zilei nu este nici un secret.
În primul rând, există un principiu unanim acceptat, non bis in idem, că nici o faptă nu poate fi pedepsită de 2 ori.
Noi ce avem aici? Art.912 Cpc şi art. 20 din L.272/2004, când, pentru refuzul minorului de a pleca în programul cu părintele nerezident, rezidentul este penalizat de 2 ori, diferă doar beneficiarul :hammer: Dacă acuzăm rezidentul de "alienare parentală", mai avem şi art. 379 Cp pe lângă art.910 Cpc, art. 20 L. 272/2004 , dacă nu se adaugă şi un articol din Legea violenţei în familie, dacă va fi aprobată.
Stimaţi domni şi doamne, cum sancţionăm părintele cu dreptul la relaţii, care nu respectă dreptul copilului la un părinte, care-l privează benevol pe acesta de dreptul său?
Dar cum sancţionăm părintele agresiv, care-şi ia copilul în programul de "relaţii fireşti" târându-l de picioare ? Dar pe cel care-şi tunde băiatul la 0 cu fiecare ocazie, ştiind că băiatul ţine la podoaba capilară şi duce copilul la mama cu c--a în chiloţi, acuzând-o tot pe mama de alienare?
În al doilea rând, unde este prezumpţia de nevinovăţie în aceste legi? După cum aţi constatat, raportul psihologic nu are nici un efect , indiferent de concluzii, instanţa este obligată să aplice penalităţi rezidentului.
Domnilor, dacă nu vă interesează câştigul necuvenit de pe urma rezidenţilor şi traumatizarea propriilor dvs. copii o consideraţi benefică viitorului lor, daţi fraţilor o lege ca minorii îndărătnici să fie luaţi în programul de vizită în saci de forţă, de personal specializat, sau administraţi-le injecţii tranchilizante, precum fac hingherii cu câinii vagabonzi, şi aşa, nu mai trebuie să cheltuie statul nostru democratic consilieri psihologice cu psihologi scoşi pe bandă rulantă la apelul de seară, degrevăm instanţele de actiuni pentru consiliere, pentru calculul penalităţilor, pentru stabilirea sumei definitive, iar părintelui rezident îi rămân bani ca să plătească psihiatrii şi tratamentul din sanatoriile specializate :fight:
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
Martonze, utilizator
Sau stimate user care ati deschis topicul, eu nu as fi asa de fatalist ca Maria25, ca mai exista solutii insa se pare ca olutia apropierii copilului de tata, repugna din start.
Dumneavoastra insa inca puteti face sa fie bine celei mici.
Mergeti cu tatal la mediere, mergeti toti trei la un psiholog, aflati exact care ar putea fi cauza refuzului celei mici. Daca e vorba doar de o perioada de acomodare atunci ajutati-o cu dragoste si calm sa depaseasca acest moment. Daca e vorba de ceva rau ce s-a intamplat acasa la nerezident macar o sa aflati ce.
E foarte important cum gestionati acum situatia pentru binele celei mici.
E foarte important sa luati o decizie avand toate informatiile si mai ales pastrand ochii si inima larg deschise pentru ca oricine poate gresi.
Copilului dumneavoastra ii va fi bine daca dumneavoastra si fostul o sa va intelegeti, daca fata o sa aiba o legatura fireasca si normal cu parintele ei.
Informati tatal desprecopil, trimiteti poze, sunati-l cu regularitate, vorbiti fetei frumos de tatal ei pentru ca nu am citit sa aveti motive sa nu o faceti.

Echilibrul copilului dumneavoastra e cel mai important. Altfel,aveti sau nu dreptate, castigati sau nu, asta nu ajuta daca sufletul copilului este distrus.

Martonze, intrebare, daca eu sunt tata divortat si am copilul la programul de vizita si copilul nu vrea sa se intoarca inapoi la mama, este ok in acceptia dumneavoastra sa nu-l mai duc inapoi la mama? Ca asta ar insemna sa il bag in sac de forta si sa-l traumatizez.
De ce doar nerezidentul trebuie sa respecte legea si sa aduca copilul inapoi la resident dar nu invers?
Copilul se considera traumatizat doar cand trebuie sa plece la tata, daca insa plange ca nu vrea la mama......ei bine, nu exista sa nu vrea la mama,nu? Ca doar mama l-a iubit si s-a sacrificat.

Maria, e o alegere sa faci un copil. Cand tu ca om nu esti capabil sa-ti asumi alegerea facuta, de ce mai tipi sus si tare peste tot ca nu iti apara legea copilul de consecintele greselilor tale? Nu inteleg surpriza, mirarea. Vai, am facut un copil cu un nenorocit, si nenorocitul cu copil tot nenorocit ramane. Ce legi proaste care nu apara copii in tara asta? Ce frumos este sa faci un copil pentru ca poti, apoi sa arunci responsabilitatea esecului vietii normale a copilului tau in carca statului si a nerezidentului......
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
When, utilizator
Si dvs stimate domn ati ales, in egala masura, acea femeie sa fie mama copilului dvs. Sau de insurat s-a insurat doamna si dvs v-ati maritat?
Nu mai bagatelizati situatia doar de dragul de a prezenta mamele care scriu aici drept bestii cu chip de om.
Intrebarea mea e si a fost una simpla: Daca va e dor de copil de ce nu va petreceti dvs timpul acela, putin cum il numiti cu el? Caci cine vorbeste aici despre 2 ore?
Am o prietena. Are 2 copii din doua casnicii diferite. Mama e aceiasi. Tatii sunt doi. Cu primul fost sot se intelege perfect, cu cel de al 2lea lustruieste instantele. Care sa fie motivul daca ea e aceiasi? S-a decis sa alieneze copilul 2 nu si copilul 1? Are o ordine cronologica in care alieneaza? Nu o avea nicio importanta ca cei 2 tati au un comportament complet diferit? Tin sa complete: Ambii tati s-au recasatorit, mama nu. Primul se poarta civilizat si are o preocupare reala pentru copil, cel de al doilea are o preocupare reala pentru instante.

Am o intrebare speciala ptr dvs dnule when: daca acel tata a parasit mama inainte ca acel copil sa se nasca, sau imdeiat dupa, practic nu a vazut de copilul ala niciodata, cum aplicam teoria parintelui care a fost bun pe durata convietuirii si a devenit brusc rau dupa despartire? caci nu prea avem inainte si dupa.
Si daca acel parinte nu crescuse si nu creste nici in prezent niciun copil iar rezidentul si-a crescut singur copilul zi de zi de ani, chiar negati ca cel care e parinte in fiecare clipa nu cunoaste mai mult despre acest rol decat cel care tocmai s-a gandit "sa devina" parintele unui copil de 8 ani?
@maria
Sa va explic. Loc de joaca, in prezenta rezidentului in loc de penalitati? Da, cum sa nu. O data, de doua ori, hai de trei, hai trei luni. Treptat insa mama trebuie sa se retraga, sa-si vada de altele pana sta copilul cu tata.

Dar stiti de ce unii rezidenti vor doar asa sau deloc? Pentru ca stiu ca este greu sa se dezvolte relatii normale intre tata si copil in acest fel. Si de aceea nu va pleca niciodata cu tata ulterior. Pentru ca a fi tata nu inseamna a sta cu copilul si mama lui la locuri de joaca la nesfarsit, inseamna mult mai mult. Inseamna a gati pentru copilul tau, a-l ajuta la lectii, a-i citi o poveste pana adoarme, a-l invata sa mearga prima oara pe bicicleta, a sta in familie etc.
againstPAS, am cunoscut familie unde fata nu a dormit niciodată la tata, dar a avut relaţii excelente cu tatăl său şi cu familia acestuia, mai mult, la evenimentele de familie, tatăl şi sora după tată erau prezenţi de fiecare dată şi trataţi familiar de familia mamei. Totul depinde de a fi OM, ceea ce azi este mai rar.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)