avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita program vizita minor

Buna ziua,
Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele:
- prin hotararea judecatoreasca eu sunt obligata sa permit accesul tatalui pentru efectuarea programului de vizita conform programului specificat in hotarare;
-de aproximativ doua luni de zile fetita refuza sa se intalneasca cu tatal ei, deoarece, acesta fiind din alta localitate, a dus-o la domiciliul sau (lucru prevazut in hotarare), chiar si atunci cand fetita l-a rugat sa nu faca acest lucru;
- eu nu am ingradit accesul lui la copil, in sensul acesta am inregistrari filmate, cum ca i-am deschis usa, am convins fetita sa mearga pana la usa la el, dar cand a venit vorba sa plece cu el, fetita a inceput sa plaga si a refuzat. Am de asemenea o filmare in care fetita vorbeste cu el la telefon si ii spune ca nu doreste sa se intalneasca cu el, motivul fiind ca o va duce iar acasa la el.
- de asemenea, am martori care pot confirma faptul ca nu i-am ingradit in niciun fel accesul si ca fetita este cea care refuza.
In aceste conditii,
1. In ce masura este legala executarea?
2. Pot sa contest executarea, eventual sa cer anularea acesteia? Daca da, unde se depune contestatia?
3. In ce masura pot fi eu obligata sa suport cheltuielile implicate de o asemenea executare, avand in vedere faptul ca am martori si inregistrari care dovedesc faptul ca nu am incalcat ordinul judecatoresc in niciun fel?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Doamna Cristina, va multumesc pentru completari :)
Nu ati incalcat nimic insa in cazul asta eu v-as sfatui sa incercati o mediere, poata asta ar ajuta.
Puteti cere de asemenea consilierea la DGASPC, poate ma gandesc eu asta va ajuta sa se calmeze spiritele.
Chiar daca dumneavoastra nu ati gresit cu nimic, sunteti responsabila pentru minor. Daca minorul incalca legea, parintii raspund, este simplu.
Ati primit cumva instiintare de la executor ca la data de, ora de sa va prezentati cu minora undeva?

Stimata doamna,
Daca programul s-a desfasurat excelent pana acum si mai nou exista o problema, incercati sa o rezolvati. Nu credeti ca tatal ar fi de acord cu consilierea parentala impreuna cu copilul?

Ati putea solicita dvs in instanta schimbarea programului pentru fetita, facand dovada schimbarii situatiei de fapt de la data ramanerii definitve a ultimei hotarari. Puteti solicita ca programul sa se desfsoare pentru o perioada de cateva luni in locuri publice cu dvs de fata. Daca sunteti de buna credinta problema se va rezolva si nu se va ajunge la executare sau penalitati. Oricum in urma executarii tot consiliere se dispune, asa ca puteti deja sa ii propuneti deja dvs asta tatalui. Dar nu vorbesc sa va acoperiti de inca o hartie, ci vorbesc sa incercati sincer sa o ajutati pe cea mica in relatia cu tata.
Dnule draga daca fiecare ar decide "pe banii lui" ca sa va citez, 90% din sustinatorii alienarii n-ar mai decide nimic in raport de copiii lor. Caci cam asta e proportia iubitorilor de copii incapabili sa le asigure acestora macar hrana!
acum am vorbit cu executorul, a spus ca nu a primit aprobare de la instanta inca. Iar in wekendul acesta avem program de vizita
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2016
cristinahogye, utilizator
Este clar in opinia mea ca este nevoie de consiliere, nu neaparat la dumneavoastra cat la tata.
Sfatul userului AgainstPas este foarte bun.
Intrebare, de regula tatal vine la programul de vizita?
Atunci cand vine care este atitudinea fata de dumneavoastra? Exceptand faptul ca va reproseaza ca nu respectati hotararea, sunt si alte probleme? Daca de exemplu fata are o problema si il sunati, va ajuta?

Chiar daca se cere executare silita, nu inseamna ca instanta va aproba.
Daca de data asta cereti tatalui sa mergeti impreuna in parc intai,credeti ca ar fi de accord.

Sa mintiti copila ca sa plece nu e niciodata o variant buna.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)