Stimata doamna,
Daca programul s-a desfasurat excelent pana acum si mai nou exista o problema, incercati sa o rezolvati. Nu credeti ca tatal ar fi de acord cu consilierea parentala impreuna cu copilul?
Ati putea solicita dvs in instanta schimbarea programului pentru fetita, facand dovada schimbarii situatiei de fapt de la data ramanerii definitve a ultimei hotarari. Puteti solicita ca programul sa se desfsoare pentru o perioada de cateva luni in locuri publice cu dvs de fata. Daca sunteti de buna credinta problema se va rezolva si nu se va ajunge la executare sau penalitati. Oricum in urma executarii tot consiliere se dispune, asa ca puteti deja sa ii propuneti deja dvs asta tatalui. Dar nu vorbesc sa va acoperiti de inca o hartie, ci vorbesc sa incercati sincer sa o ajutati pe cea mica in relatia cu tata.
Stimate domn, eu nu i-am facut fostului sot nicio plagere pana acum, nu l-am executat silit nici pt partaj chiar daca nu a platit cum ne-am inteles; nu i-am facut plageri nici daca a injurat fetita, nici daca a intarziat sa o aduca acasa- deci cu nicun motiv nu am actionat impotriva lui pentru simplul motiv ca nu am vrut sa continui sfada si hartza. INTELEGETI? nu am vrut sa-mi fac de lucru cu el in niciun fel. Acum doi ani cand fetita a inceput gradinita,a trebuit sa aduca si el adeverinta de venit, si, desi am vazut ca i-a crescut salariul, nu am cerut marirea pensiei alimentare.
Nu vreau nici acum sa dezvolt probleme in instanta, cu executori, cu rahati pe bat. Nu vreau scandal de niciun fel. sub nicio forma. nu a vrut fetita sa mearga eu am crezut de cuviinta sa nu o blig. Nu vreau ca, atunci cand creste, sa trebuiasca sa ma justific in fata ei de ce i-am interzis sa-si vada tatal, dar nici de ce AM OBLIGAT-O. Asta a fost rationamentul meu. Moral sau nu, legal sau nu, pot doar sa constat doar acum. Mi-am scris problemele aici pentru ca efectiv nu cunosteam legislatia, nu stiam ce am de facut. sI atata timp cat in hotarare scrie "obliga pe parata sa permita vizitarea minorului de catre reclamant"- lucru pe care eu nu l-am incalcat, am ramas socata ca eu sunt executata pentru un lucru pe care nu l-am incalcat.
" Daca minorii incalca legea parintii platesc" scria cineva. Cum se aplica aici custodia comuna. Ori daca minorul incalca legea plateste doar mama, chiar daca si tatal are custodie?