avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz

Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la "colectiv" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve si detector de gaz pentru fiecare foc pe care il are pe proprietate.
Ma intereseaza numarul respectivului act !
Va multumesc, oameni frumosi si promti !
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
Elidor, utilizator
se referea la electroventil, nu la detectorul de gaz ;)
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am vazut asemenea instalari. Unde ar fi de exemplu electroventilul de inchidere alimentare gaz, pe conducta principala, la intrarea pe scara ? Detectoarele nu se monteaza pe conducte, ci la partea superioara a unei incaperi, in dreptul instalatiei care ar putea avea scurgeri. Pe scara unde ar veni montat, la ultimul etaj ? Doar unul ?
Vi s-a specificat, în cazul în care nu aveți centrală, unde se montează electroventilul, pe casa scarilor sau în casă? Sunt separat cu instalatia de gaze fata de restul locatarilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Electroventilul de siguranta (actionat de detector) se monteaza in afara locuintei, care este spatiul supravegheat de detector. Uzual se monteaza pe portiunea de conducta imediat inainte de intrarea in locuinta si trebuie sa aveti acces usor pentru re-armarea sa. Bobina electroventilului, in cazul actionarii, da drumul unei piedici care elibereaza un arc, ce trimite foarte rapid in jos axul pe care se afla plunjerul, ce va etansa la fel de rapid pe scaun, inchizind gazul spre consumator. Dupa disparitia cauzei ce a declansat detectorul (pot fi si alarme false) se poate trage axul in sus si re-arma piedica.

Alte discuții în legătură

Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate acoperire costuri detector gaze pentru apartament debransat Bibanash Bibanash Buna ziua, In blocul in care locuiesc, anvelopat si cu termopane din 2018, ~10% din apartamente sunt debransate de la coloana de gaze. Proprietarii acestor ... (vezi toată discuția)