avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz

Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la "colectiv" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve si detector de gaz pentru fiecare foc pe care il are pe proprietate.
Ma intereseaza numarul respectivului act !
Va multumesc, oameni frumosi si promti !
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
Elidor, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
VA rugam sa ne ajutati cu un sfat intr-o situatie delicata.
Avem o decizie de AG care spune ca se vor instala detectoare de gaze (ne expira si autorizatia si trebuie facuta si verificarea, la fiecare 2 ani). S-a semnat contract pe un nr de apart (mai putin cele care au coloana separata) si s-a purces la instalarea acestora, Intre timp niste locatari si-au exprimat dezarcordul cu aceasta procedura de instalare. A venit data scadenta de plata a primei rate, care va fi pusa in lista de intretinere.
Cum trebuie procedat cu acesti locatari? Li se pune acelor proprietari "separatisti" prima rata de plata a detectorului in lista, chiar daca acestia refuza instalarea (implicit NU li s-a instalat aparatul)? Conform contractului, Asociatia trebuie sa plateasca nr de detectoare mentionat in contract.
Multumesc anticipat.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este absurd să plătești ceea ce nu s-a montat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Hotarârile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii membri sau nemembri ai asociatiei. Daca ei considerau ca hotarârea este abuziva si nu doreau sa monteze detectoare, aveau posibilitatea sa conteste hotarârea adunarii generale in termen de 45 de zile. In cazul in care nu au depus contestatie, se conformeaza indiferent de natura hotarârii (montare detectoare, reparatii ascensoare etc.)
2. Se apeleaza la o firma autorizata sa constate ca nu sunt indeplinite conditiile legale de functionare a instalatiei de gaze. Firma inchide gazele pe coloanele respective (banuiesc ca este vorba de distributie verticala) si nu va deschide coloanele decât in momentul in care vor fi montate detectoarele sau va debransa apartamentele respective de la reteaua de gaze. Ordinul 179/2015 al ANRE mentioneaza conditiile in care montarea detectoarelor este obligatorie.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2018
daniel-mircea, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua tuturor.
N-am vrut sa deschid topic nou , asa ca intreb aici fiind vorba tot despre gaze , senzori , etc.
Am auzit astazi de la o firma care monteaza detectoarele de gaz , ca ar fi aparut intr-un normativ al ANRSC aparut de curand (mai 2018) o prevedere care se refera la garsonierele care au suferit modificari ale compartimentarii , devenind open-space, gazele se sigileaza neavand voie sa aiba instalatia de gaze in incaperea care e de fapt si dormitor .
Stie cineva ceva ?

Alte discuții în legătură

Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate acoperire costuri detector gaze pentru apartament debransat Bibanash Bibanash Buna ziua, In blocul in care locuiesc, anvelopat si cu termopane din 2018, ~10% din apartamente sunt debransate de la coloana de gaze. Proprietarii acestor ... (vezi toată discuția)