avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

Buna ziua! Am si eu o nedumereire legata de o perioada de proba. In urma cu 2 saptamani am aplicat la un job si am vorbit cu cineva din conducere. Acesta mi-a explicat cum sta treaba iar eu am ramas sa vad despre ce este vorba.(in aceeasi zi) Timp de 2 saptamani am mers la job, 9h/zi ca, mai apoi, sa aflu ca nu sunt platit pentru aceste zile. La inceput acesta mi-a spus ca este vorba doar despre o saptamana. Mentionez ca nu am semnat nimic doar am dat o copie de buletin. Cum trebuie sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: GROSU RODICA , Consultant resurse umane 10:50, 16 August 2016
Parerea mea este sa depuneti sesizare la ITM.
Ma gandesc daca as avea ceva de castigat prin toata chestia asta...
Singurul castig, daca ITM-ul constata este ca pentru perioada respectiva vi se va incheia c.i.m., fapt ce implica recunosterea perioadei ca vechime in munca.
ITM-ul va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului.
Este bine de stiut anterior unei sesizari adresate ITM daca persoana respectiva a semnat o condica de prezenta pt cele 2 saptamani prestate,si-a pus semnatura pe acte?
Daca nu, exista macar o dovada scriptica a trecerii ei prin acea firma ?Cum va face dovada ca a lucrat in acea firma,ma indoiesc ca acest fapt va putea sa fie probat cu martori !(angajati cu care a relationat cat a lucrat acolo)
Ce va mai putea constata ITM acolo din sesizarea petentei ,post factum si fara probe?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2016
ContSters400311, utilizator
@hrs61, va depune reclamatia la ITM si va merge in continuare la munca iar inspectorii vor gasi acolo o persoana fara CIM.

Alte discuții în legătură

Contract de munca valls valls Buna ziua, Am fost angajat in aprilie iar dupa 90 de zile de proba cat era in contractul de munca am fost fortat sa imi dau demisia. Este ok? Nu a fost ... (vezi toată discuția)
Angajare emy2001 emy2001 Buna ziua,am o mare rugaminte,perioada de proba poate fi 7 zile lucratoare a 8 ore si neplatita?Cum poti determina angajatorul sa-ti faca contract de munca si ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba fara contract si salariu adamantium2010 adamantium2010 Buna ziua, Am fost angajata acum o luna si, in urma intelegerii verbale cu angajatorul, am consimtit la o perioada de proba de o luna. Acum angajatorul ... (vezi toată discuția)