avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum functioneaza Justitia
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum functioneaza Justitia

Buna ziua,

Va voi expune situatia mea si trag sperante ca o fi vreun om cu inima si buna stiinta sa ma indrume ce sa fac. Voi expune date si fapte, fara mentionare de nume sa nu incalc regulamentul forumului

02.2016 - sunt amenintat cu bataia si mi se aduc in public insulte atat mie cat si unui procuror
- inregistrez totul cu o camera video si detin proba
02.2016 - fac plangere penala depun la parchet cu proba video si indicare martori care se vad pe inregistrare
04.2016 - mi se comunica clasarea pentru ca fapta nu exista(!) si ma pune parchetul sa platesc 1000 lei cheltuieli judiciare pentru asa zise cercetari la fata locului pe care nimeni nu le-a intreprins, ca m-ar fi chemat si pe mine
05.2016 - la 20 de zile, fac plangere impotriva ordonantei de clasare la prim procuror, trimit cu recomandata

07.2016 - Nici un raspuns de la dl, onorat prim procuror, vazand ca nu raspunde, fac plangere la judecatorie impotriva ordonantei de clasare
07.2016 - judecatoria trimite la parchet plangerea mea si de abia in
28.07.2016 - primesc raspuns - cerere INADMISIBILA - de la prim procuror, inadmisibila desi termenul de raspuns era demult trecut, nici nu stiu de ce s-au mai obosit sa scrie
01.08.2016 - fac o noua cerere la judecatorie in care le cer insistent sa ia dosarul cu plangerea mea de la parchet unde il trimisesera fara sens si sa il judece un judecator, explicatia fiind ca plangerea era adresata judecatoriei nu parchetului care oricum a incalcat orice lege prin lipsa raspunsului in termenul legal si din cauza ca nu mai doresc sa dau alti bani pe copii si scrisori si DVD-uri proba odata ce ele exista in acel dosar transmis de judecatorie aiurea la parchet.
Deci, ce pot face sa fie trimis de la parchet la judecatorie dosarul meu va rog?

Multumesc.

Deci, pe langa faptul ca ei
1. Au trimis ordonanta de clasare fara data si fara confirmarea primirii
2. Nu au raspuns in termen legal si raspunsul este aiuritor de inelocvent si nefondat

Ma aflu in situatia in care nu mai stiu ce sa fac odata ce chiar prachetul nu respecta legea.
Cum sa fac sa fie transmis dosarul de la parchet la judecatorie fara sa mai intocmesc si trimit un alt dosar cu probe si multe documente?

Cel mai recent răspuns: dovahkiin , utilizator 15:31, 1 Septembrie 2016
plingerea a fost facuta impotriva solutiei procurorului pentru ca inca o data va spun PRIM PROCURORUL NU A RASPUNS CONFORM LEG deci nu aveam la ce sa fac plangereII!!!
Deci, intrebarea mea, inca o data, este: ce sa fac sa nu mai fac inca o data pe banii mei multi chletuiti in speta asta, o alta plangere la judecatorie??? Deja am facut una in care am indicat ca au dat plangerea aiurea la parchet si vad ca tot degeaba e.In lipsa raspunsului in termen legal al prim procurorului (nu asteptam toata viata raspsunsul mariei sale), judecatoria e competenta. Deci, de ce judecatoria da inapoi la parchet desi e treaba lor? Nu mai e treaba parchetului odata ce nu au raspuns in termen legal.

Asta e intrebarea, la asta astept raspuns.
BFX2 a scris:
plingerea a fost facuta impotriva solutiei procurorului [...]

Ma gandeam eu. Deci, ce am scris anterior ramane valabil, sunteti iesit din termenul legal.

Eu va cred si va inteleg ca asteptati raspuns la ce ati intrebat, insa nu vi se poate raspunde la ce ati intrebat dvs., iar cine va raspunde dpdv tehnic si procedural, inseamna fie ca nu stie, fie nu a inteles intrebarea, la fel cum vi se intampla si dvs. cu privire la situatia in care sunteti. Ok?

Important este sa va calmati, sa nu mai scrieti si ganditi ca si cum toti sunt impotriva dvs. si mai ales cei care nu va ofera raspunsurile asteptate, caci nu-i asa.

Procedural, judecatoria a trimis catre parchet plangerea dvs, ca fiind Plângerea greşit îndreptată, iar parchetul a solutionat plangerea prin ordonanta prim-procurorului. Impotriva acestei ordonante, daca nu va convine solutia, se putea face plangere la judecatorie in termenul de 20 de zile. (mai sunt si alte aspecte cu privire la care sunteti in mare eroare, insa ce v-am spus pana acum este suficient ca sa clarifice chestiunea supusa discutiei).
Spuneti atunci care e temeiul legal pentru lipsa raspunsului prim procurorului si revenirea cu alta a doua plangere tot la parchet. Interpretati ca fiind primit raspunsul si acesta fiind negativ cand de fapt ala nu a catadicsit nici macar sa scrie doua vorbe. nu ati inteles nimic.
Odata ce prim procurorul nu a raspuns, judecatoria trebuia sa preia.
Astept temeiul legal al celor sustinute de dvs. si referitor strict la speta mea - lipsa raspunsului prim procurorului, nu ce zici dumneata aici generalitati. Stiu si eu sa citesc codul penal.

[Atentie la limbaj!]

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2016
Admin, administrator
Dupa cum am mai spus, ce am scris anterior (de doua ori) ramane valabil - impotriva ordonantei prim-procurorului care v-a fost comunicata, cu intarziere, pe data de 01.08.2016 se putea face plangere la judecator in 20 de zile - deci sunteti iesit din termenul legal.

Restul istericalelor dvs. nu le comentez, caci in fond este un forum, deci manifestati-va cum doriti, insa ...raspunsul la situatia dvs. ramane cel de mai sus. :weg:
In mod normal impotriva ordonantei de clasare falsificata faceti plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 339 din CPP

daca trec 20 de zile si procurorul superior ierarhic nu va da raspuns, introduceti plangere impotriva actelor procurorului la instanta judecatoreasca

Instanta judecatoreasca nu are dreptul sa deturneze plangerea la parchet fara sa dea hotarare. Hotarile posibile sunt in art. 341 din CPP

Daca v-a deturnat plangerea impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP de la judecatorie la parchet, reintroduceti plangerea la judecatorie exact cum ati introdus-o prima oara, si deschideti dosar penal de fiecare data "judecatorului" destept care deturneaza nelegal plangerea la parchet. Au dreptul sa trimita plangerea impotriva actelor procurorului cf. art. 339 din CPP la parchet nu si cf. art. 340 din CPP...

Daca aveti o hotarare de la instanta judecatoreasca, instanta si-a facut treaba si nebun e "procurorul" care refuzat sa execute hotararea judecatoreasca. Faceti plangere penala procurorului si motivati ca refuza sa execute hotararea judecatoreasca efectuand actele de procedura ce se impun in dosar, la care anexati hotararea judecatoreasca. Puteti sesiza si CSM, iar in privinta cheltuielilor judiciare daca puteti dovedi ca sunt falsificate puteti chema in judecata procurorul in civil in raspunderea delictuala

Asa am patit si eu si asta am facut... plus trimiterea in judecata a procurorului pentru punerea sub interdictie (e scutita de taxe actiunea)

P.S. Nu exista termene in justitie decat pentru fraieri. Cf. art. 21 din CR privind accesul liber la jsutitie "nici o lege nu poate ingradi acest drept. Cf. art. 1 (5) din CR privind principiul legalitatii Constitutia e legea suprema

Daca va zice instanta de termen faceti derogare de la articolul cu termenul in baza art. 21 din CR si invocat art. 4 (2) din Legea 303/2004 privind faptul ca judecatorul n-are dreptul sa refuze sa judece pe motiv ca legea e neclara (Constitutia in conflict cu codul de procedura). In realitate conflictul nici nu exista fiindca unicul izvor de drept in Romania e Constitutia Romaniei, celelaltel legi fiind acte normative, adica-si extrag forta juridica din Constitutie
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2016
eusaisapte, utilizator

Alte discuții în legătură

Cemare in judecata parchet contra unei ordonante de clasare / penal inam_ro inam_ro Cui ma adresez pentru chemare in judecata Parchet contra unei Ordonantei de clasare ( care dispune neinceperea urmaririi penale)? Ma adresez Sectiei ... (vezi toată discuția)
Plangere penala !? tutu12 tutu12 In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de lucru judecat si hotararile de respingerea actiunii ca inadmisibila eusaisapte eusaisapte Mi-a fost respinsa nemotivat in fapt si de drept o plangere impotriva actelor procurorului ca inadmisibila cu rea-credinta, si nu-mi aduc aminte ca vreodata ... (vezi toată discuția)