avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie administrator asociatie proprietari, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie administrator asociatie proprietari, prerogative presedinte

administratorul isi depune demisia urmand conform contractului o perioada de o luna de preaviz , in aceasta perioada trebuie angajat alt administrator sau firma care se ocupa cu administrare de imobile , care sunt pasi de urmat in acest scop conform Legi 230/2007 :
- Se convoava adunare generala ?
- Decide comitetul executiv ?
- Hotoraste doar presedintele ?
-Sunt obligatoriu ce-l putin trei oferte ?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 09:00, 1 Octombrie 2016
atunci, d-nul BEN46 ,revin si intreb este un abuz ca presedintese sa incheie un contract fara sa fie o decizie a comitetului executiv cu toate ca ptr incheierea acestui contract asociatia are la dispozitie o luna , intrebarea este se respecta legea ?
Nu conteaza ca e graba sau nu. Cu graba sau nu, contractul se semneaza tot de presedinte.
Nu e nici un abuz. Presedintele are acest drept. Daca membrii comitetului executiv considera ca presedintele a gresit, a abuzat..., pot discuta cu el, pot convoca adunarea genera sa aleaga alt presedinte s.a.m.d.
D-nul Adriantot , aveti dreptate ,hg 1588/2007 ii confera acest drept , va rog inca o intrebare ,in consesul celor spuse mai sus , presedintele asociatiei de propietari este si presedintele comitetului executiv si reprezentantul comitetului , poate sa preia toate atributiile comitetului executiv ?
Nu, presedintele are atributiunile lui iar comitetul are atributiunile sale. Presedintele este membru al comitetului si in aceasta calitate sigur ca participa la luarea deciziilor comitetului. Dar presedintele, o singura persoana, nu poate inlocuit intregul comitet executiv.
insist ptr lamurirea acestui aspec ptr ca la fel ca si in blocul in care locuiesc si in alte asociatii presedintele se poarta ca un mic "dictator" ( semneaza procesele verbale in numele comitetului executiv , initiaza procese , face angajari , etc ) intr-o postare anterioara puneam o intrebare (retorica )in aceste cazuri cand presedintele face tot, care mai este rostul comitetului executiv ? ce-l putin la noi in asociatie nu cred ca in ultimi trei ani sa fi fost vreo sedinta a comitetului executiv , faptele presedintelui sunt aparent legale ( spun aparent deorece se nasc contraverse in ce pricesc atributiile limitate ale presedintelui)
prevederile legi 230/2007 la art 39 prevede ca , comitetul executiv este reprezentat de presedinte ( presedintele asociatiei este si presedintele comitetului executiv ) reprezentant este sinonim cu imputernicit in cosecinta domnul nostru presedinte motiveaza ca este imputernicit sa duca l-a indeplinire toate atributiile comitetului executiv
domnilor presedinti si administratori ce raspund cu profesionalism pe acest forum va rog cu respect sa imi spuneti ferm ce atributii are presedintele si pana unde i-a decizii in numele comitetului executiv ( va rog interpretari ale dumneavoastra si nu citate din lege

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv? breazamoreni breazamoreni Buna seara, Revin cu o intrebare: Un membru al asociatiei de proprietari are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv organziata de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari: atributii comitet executiv MrV MrV Buna ziua, Am si eu o intrebare scurta: poate sau nu poate Comitetul executiv al unei asociatii sa angajeze personal in Asociatie? Conform legii 230 ... (vezi toată discuția)