avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie administrator asociatie proprietari, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie administrator asociatie proprietari, prerogative presedinte

administratorul isi depune demisia urmand conform contractului o perioada de o luna de preaviz , in aceasta perioada trebuie angajat alt administrator sau firma care se ocupa cu administrare de imobile , care sunt pasi de urmat in acest scop conform Legi 230/2007 :
- Se convoava adunare generala ?
- Decide comitetul executiv ?
- Hotoraste doar presedintele ?
-Sunt obligatoriu ce-l putin trei oferte ?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 09:00, 1 Octombrie 2016
@timpuriu
Corect, proprietar, dar nu pentru stiinţa mea.Din puţină viteză, o scăpare, nu din neştiinţă.
Dacă aţi fost pe fază, în forum a fost o postare a mea în care vorbeam de montare apometre cu citire radio, unul dintre puncte. Celelalte două puncte nu au fost prinse în postare, dar erau: înlocuirea administratorului, la cererea acestuia prin demisie, repararea hidroizolaţiei la una din scările blocului. In prima sedinţă a A.G.,anunţată, au participat câteva persoane. A fost anunţată reprogramarea A.G. Stupoare! La şedinţa au participat numai 4 ( p a t r u ! ) locatari { Preşedinte, subsemnatul-secretar, administrator( proprietar în bloc), un locatar în trecere, alipit la adunare }
Nici măcar cei 7 membrii ai C.E, nici cei ce au reclamat costuri ale pierderilor de apă, nici cei ce au sesizat în scris infiltatii de apă în plafon la et.4. A rămas ca hotărârile să fie luate în şedinţa C.E. La şedinţa anunţată a C.E au participat 2 membri ( unul fiind Preşedintele)
La un asemenea dezinteres, ce hotărâri se pot lua şi de cine?
Dacă şi la dvs. în asociaţie domneşte aceeasi atmosferă ? Cine pe cine judecă?
" cat platesc ptr administrator si cand auzim diferenta de pret ,nu se justifica sa ne punem intrebari ? " Dar nu dvs. aţi votat în A.G. retribuţia administratorului ? Nu aţi avut atunci sistem de referinţă la alte asociaţii?
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2016
petricadracea, utilizator
S-a votat in AG salariu administratorului , dar cum am spus acel administrator si-a dat demisia ,cu preaviz de o luna ,fara nici o convocare a AG sau CE, presedintele s-a folosit de atributiile sale ( aparent legale ) si a angajat un alt administrator cu un salariu aproape dublu de ce se hotarase in acea AG , vreau sa fiu mai clar , eu nu contest legalitatea actului in sine si felul cum se procedeaza in unele asociatii, intradevar in unele asociatii este dezinteres ,dar in altele din cauza acestui dezinteres s-au creat mici dictatori ,va inteleg solidaritatea dar as vrea sa intelegeti ca oameni acestia ( presedinti ) mai si gresesc ,
sunt constient ca ptr aceste situatii noi (propietari) avem vina ,Legea este si nu prea este clara ,
Va intreb domnilor , in situatia de fata ptr angajarea administrtorului ,presedintele a ignorat CE ( ptr ca legea ii permite ) dar daca se termina preavizul "fostului" si presedinte nu reusea sa angajeze alt administrator ,cine prelua adtributiile de administrare ?
@timpuriu
Nu sunt solidar cu presedinţii, sunt secretarul unei asociaţii şi ca proprietar, îmi cunosc îndatoririle cât şi drepturile ce-mi revin în cadrul codomeniului.
* " oameni acestia ( presedinti[ i ] ) mai si gresesc ". Pentru ce există acest C.E. ?
* "din cauza acestui dezinteres s-au creat mici dictatori "
* " noi (propietari [i]) avem vina ". Da, chiar dvs., proprietarii, purtaţi întreaga vină.Vă însuşiţi autocritica dar nu luaţi nici o masură. De ce nu convocaţi A.G. pentru a alege un nou preşedinte, C.E., administrator, de ce nu negociaţi salariile pentru prestări de servicii? Cine vreţi să vă facă ordine în propria ogradă ? Legea este foarte clară şi vă dă acest drept. Poate şi lipsa de interes a locatarilor, C.E., l-a obligat pe Preşedinte să ia hotărârea de unul singur. să angajeze poate temporar un administrator.
* "presedintele a ignorat CE ( ptr ca legea ii permite )". Total eronat, mai citiţi !
* "cine prelua aDtributiile de administrare ?" Temporar, C.E.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
petricadracea, utilizator
Intr-o asociatie de proprietari, in AG a membrilor, com. ex. propune un BVC - printre care si asa-zisele salarii, de fapt, ca sa fiu mai precis, cheltuielile cu salariile.

Cum banuiesc ca in com. ex. sunt alesi niste oameni care mai au habar de ce inseamna un salariu - si nu numai la o asociatie, acestia propun, functie de o multime de factori (poate chiar si in functie de mai "discuta" la alte asociatii), o anumita valoare a cheltuielii salariale.
Sigur, se discuta Proiectul de BVC, unii dintre proprietari sar in sus, altii sar in jos, insa pana la urma va trebui sa supuneti la vot o anumita valoare pe care o "bateti in cuie"

Bun, la anuntul dvs. ca vreti sa angajati un administrator se prezinta unul sau mai multi cetateni care v-a trebui sa negocieze cu com. ex.
Deci negociaza, da? Comitetul executiv are in spate hot. AG, iar administratorul este liber sa-si vanda munca pe un anumit pret. Asadar, geaba zice asociatia ca uite, pentru munca ta iti oferim suma de ... lei, daca omului nu-i convine.... O sa mai cautati pana la un moment dat o sa gasiti pe unul care accepta ce-i oferiti, insa sunt sigur ca nu o sa fie omul cel mai potrivit!

Banuiesc ca si fostu' admin, s-o fi impacat/negociat o anumita suma - cu promisiunea ca, functie de rezultatele muncii sale i se va mai mari salariu. Ei, cum acest lucru nu s-a intamplat, omu' si-a inaintat demisia - insa nu inteleg de cum s-a procedat la dvs. ca presedintele a angajat o firma de administrare cu o cheltuiala mai mare.

Eu pot sa va dau o referinta pentru ceea ce primesc eu la asociatia unde activez: 0, 20 lei/mp SU. Asa este "piata" la noi. Ce inseamna acest lucru? Daca ai un ap. cu SU de 50 mp, cheltuiala salariala cu administratorul este de 10, 00 lei - ceea ce este extrem de putin, dar asta-i viata in Moldova.
Ce aud eu, ca in capitala "scorurile" sunt mult mai mari si nu cred ca cei de-acolo se rup in figuri, dar cum v-am spus, in stabilirea cheltuielilor salariale trebuie sa porniti de la niste realitati (lei/mp SU, sau daca va este mai usor, plecati de la o suma de bun simt de lei/apt dupa care procedati legal, adica lei/mp SU - ca nu este greu).

Odata stabilite aceste criterii, nu trebuie sa va certati cu nimeni, si functia aceasta de administrator trebuie platita corespunzator pe principiul cerere si oferta. vrei sa lucrezi, uite ai atat, nu-ti convine - PA, mai cautam... Nu gasesti, ridici oferta si in aceste conditii, poate gasiti.
Pe forum gasiti tot felul de comentarii dintre care unul dintre ele ma deranjeaza la culme: sefii de la asociatii sunt platiti regeste.... Nu zau! Este mult pana departe, iar vorbitul pe la colturi a devenit sport national. Din aceasta cauza in unele orase din tara s-au construit blocuri rotunde, adica fara colturi sa nu aiba pe unde vorbi lumea...

Si la noi, asa cum spunea don' Petrica, la AG anuale se prezita paru oameni si-o femeie - astfel incat nu ai ce sa faci. Se reconvoaca si mai vin in plus inca 4 - dintr-un total de 500 !!!
Am invitat si pe domnii la Primarie sa vada cu ochii lor ce se intampla in "teren"...
Totul ramane ca'n tren, cei cativa oameni trebuie sa hotarasca pentru 500 si bineinteles ca se gasesc o multime de Gica Contra carora nu le convine mai nimic din cele hotarate - inclusiv faza cu BVC-ul, salariile, etc.
D-nul Adam este foarte corect ce spuneti , chiar daca este mult mai mare eu nu contest salariul administartorului ( poate asta este cea mai buna oferta ) eu cotest lipsa de transparenta , eu contest ca decizia de angajare a luat-o un singur om ( presedintele ) ,poate uzeaza functia de presedinte dar aceasta functie este voluntara si nu obligatorie ,daca este intrebat ,ptr ce considerente a ales acest administrator se raspunde " asa am vrut eu" in alt topic de pe acest forum d-nul Adriantot sublinia ca la asociatia dumnealor s-a ajuns la o organizare incat o decizie sa nu o poata fi luata de o singura persoana ( presedinte ,administrator, casier, etc)asa ar fi ideal sa se intample ,cu cat mai multe persoane participa la luarea unei decizii cu atat mai putin acea decizie risca sa fie gresita , vor fi mai putini "Gica Contra " si blocurile se vor construi cu "colturi"

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv? breazamoreni breazamoreni Buna seara, Revin cu o intrebare: Un membru al asociatiei de proprietari are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv organziata de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari: atributii comitet executiv MrV MrV Buna ziua, Am si eu o intrebare scurta: poate sau nu poate Comitetul executiv al unei asociatii sa angajeze personal in Asociatie? Conform legii 230 ... (vezi toată discuția)