avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie administrator asociatie proprietari, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie administrator asociatie proprietari, prerogative presedinte

administratorul isi depune demisia urmand conform contractului o perioada de o luna de preaviz , in aceasta perioada trebuie angajat alt administrator sau firma care se ocupa cu administrare de imobile , care sunt pasi de urmat in acest scop conform Legi 230/2007 :
- Se convoava adunare generala ?
- Decide comitetul executiv ?
- Hotoraste doar presedintele ?
-Sunt obligatoriu ce-l putin trei oferte ?
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 09:00, 1 Octombrie 2016
timpuriu a scris:
S-a votat in AG salariu administratorului
Conform legii adunarea generala nu angajeaza, nu voteaza salariul administratorului... Are alte atributiuni pe care le gasiti in lege si norme.
fara nici o convocare a AG sau CE, presedintele s-a folosit de atributiile sale ( aparent legale ) si a angajat un alt administrator
Coret. Presedintele a facut ceea ce trebuia. Nu se convoaca adunarea generala ca sa fie angajat cineva in asociatie.
as vrea sa intelegeti ca oameni acestia ( presedinti ) mai si gresesc ,
Orice om poate gresi. Numai cine nu munceste nu greseste! In situatia in care greselile presedintelui (daca face greseli) afecteaza asociatia, proprietarii ramanand fara utilitati, blocul se degradeaza, nu se face intretinerea acestuia..., proprietarii trebuie sa actioneze, sa sesizeze, sa se intalneasca in adunarea generala si sa aleaga alta echipa, alti oameni.
daca se termina preavizul "fostului" si presedinte nu reusea sa angajeze alt administrator ,cine prelua adtributiile de administrare ?
Atributiunile administratorului se preiau de catre membrii comitetului executiv indiferent de motivele pentru care asociatia nu are administrator. Asa prevede legea.
eu contest ca decizia de angajare a luat-o un singur om ( presedintele )

Nu aveti ce sa contestati. Presedintele si numai presedintele are dreptul sa angajeze.
poate uzeaza functia de presedinte dar aceasta functie este voluntara si nu obligatorie

Functia de presedinte este obligatorie in asociatie. Asociatia poate functiona doar temporar, limitat (3 luni) fara presedinte, perioada in care functia este preluata de un vicepresedinte ce are obligatia sa convoace adunarea generala pentru alegerea presedintelui.
in alt topic de pe acest forum d-nul Adriantot sublinia ca la asociatia dumnealor s-a ajuns la o organizare incat o decizie sa nu o poata fi luata de o singura persoana ( presedinte ,administrator, casier, etc)

Interpretati gresit. Acolo explicam ca administratorul nostru nu ar putea face o cheltuiala, nu ar putea dispune de banii asociatiei pentru ca administratorul nostru nu se ocupa de casierie si avem o alta persoana ce tine casieria. Iar casirul nu elibereaza bani decat cu aprobarea poresedintelui. Dar asta nu inseamna ca presedintele nostru nu poate lua decizii, asa cum interpretati dumneavoastra. Daca maine ar impune comitetul executiv sau adunarea generala o "metodologie birocratica" care ar trebui aplicata de presedinte atunci cand trebuie sa decida asupra problemelor curente ale asociatiei, inclusiv asupra persoanele ce trebuiesc angajate sau carora trebuie sa le inceteze contractele cu asociatia (persoane fizice sau juridice), presedintele nostru nu ar mai accepta functia de presedinte. Cine vrea asemenea incorsetari nu are decat sa o faca el si nu sa o impuna altora.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
Adriantot, moderator
Binenteles ca a abuzat . Presedintele trebuie sa supuna comitetului executiv spre aprobare angajarea cuiva...nu angajeaza de capul lui. Si chiar daca are mandat ..nu inseamna ca poate decide pentru ei , are mandat de reprezentare nu de decizie.
Da. Presedintele discuta cu membrii comitetului, se sfatuieste cu ei si poate decide impreuna cu acestia pe cine sa nagajeze daca are de ales intre mai multi candidati.
Dar eu nu cred ca exista un presedinte de asociatie care sa-si puna semnatura pe CIM incheiat cu un administrator pe care l-au ales membrii comitetului dar pe care presedintele nu-l accepta, nu-l vrea... Presedintele nu semneaza, nu incheie acel CIM si gata. Membrii comitetului nu-l pot obliga sa semneze CIM. Membrii comitetului pot in aceasta situatie sa convoace adunarea generala pentru a alege alt presedinte daca majoritatea membrilor sunt in contradictie cu decizia presedintelui. Dar, repet, nu-l pot obliga sa faca ceea ce vor ei.
comitetul executiv, nu-l poate obliga sa semneze sau sa nu semneze un CIM, dar are parghii sa-l demita pe presedintele , corect , dar ce se intampla cu contractul semnat de presedinte daca se dovedeste ca acel contract nu este incheiat in interesul propietarilor? cred ca rezilierea acestui contract este foarte greu de realizat , ( urmaresc un caz care se desfasoara in instanta prin care un nr de propietari cer nulitatea unui asfel de contract incheiat de presedinte )
preşedintele asociaţiei nu are putere de decizie şi nici sarcini de execuţie. Rolul lui este de reprezentare. Puterea decizională rămâne în sarcina adunării generale şi a comitetului executiv.

Alte discuții în legătură

Comitet executiv asociatie Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua, Avem o situatie speciala la noi in bloc, in sensul ca nimeni nu vrea sa fie sef de scara, adica reprezentantul cladirii, in comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)
Un proprietar are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv? breazamoreni breazamoreni Buna seara, Revin cu o intrebare: Un membru al asociatiei de proprietari are voie sa participe la o sedinta a membrilor comitetului executiv organziata de ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari: atributii comitet executiv MrV MrV Buna ziua, Am si eu o intrebare scurta: poate sau nu poate Comitetul executiv al unei asociatii sa angajeze personal in Asociatie? Conform legii 230 ... (vezi toată discuția)