avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de 1an si 10luni acum. Programul de vizita este cu preluare de catre tata de la domiciliul meu, de vineri seara la 18:00 pana duminica seara la 18:00 in fiecare primul si al treilea weekend al fiecarei luni, doua saptamani in luna iulie, doua saptamani in luna august, 7 zile in luna decembrie in perioada sarbatorilor si 3 zile de paste. Tin sa precizez ca atunci cand s-a stabilit acest program copilul era inca alaptat, lucru de care nu s-a tinut cont. Minorul a fost preluat de tata primele doua sapt. din luna iulie, dupa care a fost adus febril, plin de bubulite si in o ora dua ce l-a adus a trebuit sa merg cu el la urgente. Atat cat minorul a fost la domiciliul tatalui, acesta nu s-a ocupat personal de el ci l-a lasat in grija bunicilor (pe care nici nu-i cunostea pt ca eu m-am ocupat de minor de la varsta de o luna, iar tatal a venit sa-l vada prima data cand acesta avea 1an si 2 luni). din data de 18 august tatal e plect din tara. I-am cerut sa-mi dea si mie procura sa merg in Spania unde am familia si oferta de munca si unde am lucrat vreme de 8ani. A spus ca nu-mi da procura sub nici o forma. As dori sa stiu daca el tot nu respecta programul de vizita care l-a primit, nu se intereseaza de minor si nu-i plateste pensia de intretinere, eu chiar nu pot parasi tara??? In cat timp as putea deschide o alta actiune pt schimbare program de vizita, sau stabilire domiciliu minor in alta tara????
Cel mai recent răspuns: MYK272est , utilizator 11:54, 17 Octombrie 2016
În cazul dvs., ACUM aveţi doar şansa suplinirii semnăturii tatălui pentru ieşirea din ţară cu minorul.
Pentru aceasta, aveţi nevoie de dovezi solide:
-că aveţi loc de muncă asigurat în Spania
-că aveţi unde locui în condiţii decente în Spania-contract de închiriere, subânchiriere
-că tatăl copilului refuză acordul notarial-obţineţi aşa cum am arătat mai sus
-că tatăl copilului nu contribuie în nici un fel la creşterea şi educarea lui
-demonstraţi că , în privinţa programului de vizită, nu se creează nici un impediment, întrucât domnul nu se interesează de copil şi pentru vacanţe, poate să-l ia şi din Spania, cu acelaşi efort.
-faptul că aveţi în Spania ajutor din partea familiei dvs. pentru îngrijirea copilului este un avantaj.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
Martonze, utilizator
Deci daca am toate acestea, pot deschide o actiune pentru suplinirea semnaturii tatalui pt iesirea din tara???
Doamnâ, oricând puteţi deschide orice acţiune doriţi.Deocamdată, pentru autoritate părintească comună, nu aveţi nici o şansă, fiindcă, cf. Codului Civil, trebuia să se schimbe ceva substanţial în viaţa copilului în intervalul de la data sentinţei până la o nouă acţiune, ori la Dvs. nu s-a întâmplat nimic deosebit.
Pentru suplinirea semnăturii, aveţi toate condiţiile, bănuiesc că nu aţi solicitat-o în acţiunea de divorţ.
Totul constă în a demonstra refuzul nejustificat al domnului, în condiţiile în care nici nu se ocupă de copil, nici pensia alimentară nu o plăteşte.
Totuşi, să nu vă aşteptaţi că reuşita e garantată, instanţele sunt reticente de a stabili suplinirea semnăturii, dar există şi sentinţe favorabile.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
Martonze, utilizator
Nu știu ce ați vorbit cu cei 3 avocati dar aveți posibilitatea de a deschide proces dacă aveți acte ca veți lucra și veți avea resedinta cu acte în Spania.
Se va modifica și programul de vizita pentru va va fi imposibil sa mai fie executat în fiecare weekend.

Înțeleg ca nu ați plătit consultația la niciunul din avocati și nici nu cred ca au avut timp sa înțeleagă ce vreți.

Problema dvs. începe de acolo unde urmează sa înceapă analizarea problemelor concrete care vor trebui rezolvate.

După părerea mea, dacă abordați bine noul proces nu e prea devreme sa începeți un nou proces.

Înțeleg ca nici nu veți avea avocat la proces și de aceea o sa fie extrem de greu dacă nu va veți afla în tara ca sa va judecați în alt proces.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu știu ce ați vorbit cu cei 3 avocati dar aveți posibilitatea de a deschide proces dacă aveți acte ca veți lucra și veți avea resedinta cu acte în Spania.
Se va modifica și programul de vizita pentru va va fi imposibil sa mai fie executat în fiecare weekend.

Dacă mama și copilu' se mută în Spania(prin decizie judecătorească), iar tata rămâne în România, ce program de legături tată-copil s-ar mai putea exercita în afară cele prin TELEFON și VIDEO prin SKYPE`!!
Eventual dacă vine mama în concediu o dată pe an, ar exista și posibilitatea să se întâlnească și fizic.
În rest ce weekend, adio întâlnire tată copil în weekenduri`!!

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor fara divort? tifa tifa Se poate solicita custodia minorului, fara sa se fi cerut si divortul? Parintii minorului sunt casatoriti si separati, iar tatal solicita doar custodia ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)