avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de 1an si 10luni acum. Programul de vizita este cu preluare de catre tata de la domiciliul meu, de vineri seara la 18:00 pana duminica seara la 18:00 in fiecare primul si al treilea weekend al fiecarei luni, doua saptamani in luna iulie, doua saptamani in luna august, 7 zile in luna decembrie in perioada sarbatorilor si 3 zile de paste. Tin sa precizez ca atunci cand s-a stabilit acest program copilul era inca alaptat, lucru de care nu s-a tinut cont. Minorul a fost preluat de tata primele doua sapt. din luna iulie, dupa care a fost adus febril, plin de bubulite si in o ora dua ce l-a adus a trebuit sa merg cu el la urgente. Atat cat minorul a fost la domiciliul tatalui, acesta nu s-a ocupat personal de el ci l-a lasat in grija bunicilor (pe care nici nu-i cunostea pt ca eu m-am ocupat de minor de la varsta de o luna, iar tatal a venit sa-l vada prima data cand acesta avea 1an si 2 luni). din data de 18 august tatal e plect din tara. I-am cerut sa-mi dea si mie procura sa merg in Spania unde am familia si oferta de munca si unde am lucrat vreme de 8ani. A spus ca nu-mi da procura sub nici o forma. As dori sa stiu daca el tot nu respecta programul de vizita care l-a primit, nu se intereseaza de minor si nu-i plateste pensia de intretinere, eu chiar nu pot parasi tara??? In cat timp as putea deschide o alta actiune pt schimbare program de vizita, sau stabilire domiciliu minor in alta tara????
Cel mai recent răspuns: MYK272est , utilizator 11:54, 17 Octombrie 2016
MYK272est a scris:

Am intrebat daca as avea vre-o sansa sa deschi o alta actiune pt ca mi s-a tot spus ca e prea devreme.

Depinde ce vreți să cereți, și la ce credeți că v-ar folosi.
De ex., suplinire acord părinte nerezident puteți cere oricând, și mâine, fără nici o legătură cu timpul scurs de la procesul de divorț.
Dvs., nu precizați clar ce vreți să obțineți printr-o nouă acțiune.
În afară de suplinire acord pentru plecare în Spania, altceva nu mai puteți cere dacă între timp nu sau schimbat împrejurările.
Ca să puteți pleca unde doriți, numai de SUPLINIRE acord părinte nerezident aveți nevoie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
Dapix, utilizator
Domnule Dapix, tot ce vreau e sa plec in Spania unde, cred eu ,i-as putea asigura un viitor copilului! Aici in Romania nu am nici un sprijin, familia mea este acolo. Curand copilul va implini 2ani si chiar daca vreau sa merg la munca nu am in grija cui sa-l las si ca sa fim realisti nu cred ca mi-ar ajunge salariul meu de pe o luna sa platesc sa-l duc la o cresa! Tatalui i-am cerut acordul dar nu vrea. Chiar si Miercuri a sunat si i-am zis sa-si dea acordul sa pot merge cu copilul in Spania, nu vrea si imi spune sa plec doar eu daca vreau. Nu stiu ce vrea, sa-mi las copilul......oricum eu am convorbirea inregistrata. A platit si doua luni de pensie, dar inca mai are de platit din urma. A cerut in instanta drept de vizita cu preluare doar ca sa ma sicaneze si sa nu pot parasi tara! si inca un aspect: MAI ARE UN COPIL DINTR-O ALTA CASATORIE , IN VARSTA DE 9 ANI, PE CARE NICI MACAR NU-L CUNOASTE SI NU-L VIZITEAZA, IAR PENSIA DE INTRETINERE O ACHITA TOT CA SI IN ACEST CAZ, CAND VREA EL!!!!
MYK272est a scris:

tot ce vreau e sa plec in Spania

V-am explicat mai sus singura posibilitate legală prin care ați putea pleca dacă cereți în instanță suplinirea acordului tatălui, de către judecătorie.
Altă șansă nu aveți, decât să încercați prin instanța de judecată, poate o să aveți noroc.
MYK272est a scris:

A platit si doua luni de pensie, dar inca mai are de platit din urma. A cerut in instanta drept de vizita cu preluare doar ca sa ma sicaneze si sa nu pot parasi tara! si inca un aspect: MAI ARE UN COPIL DINTR-O ALTA CASATORIE , IN VARSTA DE 9 ANI, PE CARE NICI MACAR NU-L CUNOASTE SI NU-L VIZITEAZA, IAR PENSIA DE INTRETINERE O ACHITA TOT CA SI IN ACEST CAZ, CAND VREA EL!!!!

Dacă amestecați lucrurile, nu veți rezolva nimic în instanță, cu astfel de motive.
Dacă nu plătește pensia copilului, nu e treaba instanței civile, de asta se ocupă PARCHETUL pe de o parte și EXECUTORUL judecătoresc pe de altă parte.

Dreptul la judecată(justiție) este liber pentru oricine, dacă a cerut ceva anume, și-a exercitat un drept legal, nu va șicanat.
Iar dacă legea îi permite să vă șicaneze, vă șicanează cu temei legal, nu vă puteți opune legilor în vigoare.
Dacă instanța apreciază că este în interesul copilului solicitarea lui, îi va admite solicitarea, iar dacă NU, îi va respinge.

Și dvs aveți acces liber la justiție, exact cum are și el.
Faptul că vreți să plecați cu copilul în Spania, ar putea afirma la fel prin interpretarea lui, că vreți să-l șicanați. - Și atunci cine are dreptate`?! - Evident că amândoi aveți dreptate.
Fiecare este liber să gândească și să vadă lucrurile din perspectiva lui.
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2016
Dapix, utilizator
Domnule Dapix nu am amestecat lucrurile! Este adevarat ca el si-a exercitat un drept legal si dupa cum ati spus si dvs ma sicaneaza cu temei legal, dar vreau sa spun ca daca tot a primit drept de vizita de ce nu si-l exercita??? Nu este dovada ca lui nu-i pasa de copil??? Si de ce se acorda astfel de program unui tata care mai are un copil de 9ani pe care nu l-a vazut de la varsta de 2ani si jumatate??? In ce fel de tara traim oare, unde parintii rezidenti trebuie sa se supuna legii, iar cei nerezidenti pot face ce vor???

Alte discuții în legătură

Custodie comuna annepetronela annepetronela Buna ziua! V-asi ruga sa imi spuneti ce inseamna custodia comuna si ce drepturi are tatal asupra minorilor, acestia fiind incredintati mamei cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor fara divort? tifa tifa Se poate solicita custodia minorului, fara sa se fi cerut si divortul? Parintii minorului sunt casatoriti si separati, iar tatal solicita doar custodia ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)