avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program vizita

Buna ziua.
Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil).
Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este sa fie sunat de catre copil atunci cand acesta doreste sa fie luat, insa copilul, care are 11 ani, nu-l suna (au existat cateva intalniri in care copilul a fost bruscat de catre tata, atat fizic cat si verbal, evenimente prezentate de copil in cadrul intalnirilor cu un consilier psiholog, la care participa mama si copilul, intalniri in cadrul DGPASC).
Mama este amenintata de catre tata cu un proces pentru alienare parentala.
Ce se poate face in acest sens ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
adi_2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 14:57, 8 Noiembrie 2016
Doamna, felicitarile mele pentru caracterul de care dati dovada.

doamna adi,
Am o singura intrebare. Daca ar veni tatal sa ia copilul asa cum stipuleaza hotararea, credeti ca copilul ar accepta sa plece cu el? Presupun ca s-a discutat acest aspect la consiliere.
Dna Adi aveti o lupta lunga de dus pentru ca astfel de personaje isi canalizeaza energia si timpul doar pentru procese si mai putin pentru petrecut timp de calitate alaturi de copil, din pacate. Trecand prin aceeasi situatie si mie mi s-a spus sa nu caut rationalul la o persoana irationala. Sunt sicanari ale fostului partener pentru razbunare si din pacate nu aveti cum sa le eliminati ci doar sa va prezentati la procese, sa prezentati dovezile pe care le aveti: mail-urile, raportul de la DGASPC, mesaje dar si martori care sa confirme ca el nu s-a prezentat la programul de vizita si nici la alte activitati la care l-ati invitat. Nu este in atributia d-voastra sa obligati copilul sa il sune ci EL ar trebui sa se prezinte la program daca il intereseaza copilul.
When, multumesc pentru felicitari ! :)

againstPAS , copilul, ca in majoritatea datilor cand, initial a refuzat plecarea, va pleca, pentru ca intotdeauna cand au fost astfel de situatii am dus munca de lamurire sa plece, ca e spre binele lui, ca poate se va simti bine, ca eu cred ca-i va place, ca sigur acele vizite nu tocmai "placute" nu se vor mai repeta, etc. Niciodata, dar absolut niciodata, nu i-am spus copilului meu sa nu plece, chiar daca in sufletul meu stiam ca el pleaca cu sufletul indoit :( .
Bineinteles ca in cadrul sedintelor saptamanale de consiliere, copilul a afirmat ca nu doreste sa-l sune si sa plece si a spus si de ce : pentru ca se tipa la el, pentru ca a fost lovit si pentru ca nu-i place asta. Mentionez ca au fost si intalniri linistite, dar si multe in care copilul ori a fost adus mai repede acasa pe motiv ca e obraznic, ori adus plangand in urma discutiilor dintre cei doi. Ce pot eu sa fac ?!

Multumesc guest3333 pentru raspuns. Eu chiar am incercat sa vad daca pot eu "construi" relatia dintre cei doi, insa, un psiholog la care am mers acum vreo doi ani (in particular si unde personal l-am invitat pe tatal copilului, suportand eu toate cheltuielile, si o sedinta de consiliere in privat costa destul de mult)...acesta mi-a spus ca eu pot construi doar relatia dintre mine si copil, in rest, este treaba celuilalt parinte daca isi doreste o relatie sau nu...

Astazi am avut o surpriza mergand la scoala, sa fiu informata de directoare ca tatal a sunat saptamana trecuta, la scoala, ca sa afle cum invata copilul. Evident ca ma bucur ca se intereseaza, dar putea sa ma intrebe si pe mine, sau, chiar pe copil, care are telefon personal si niciodata nu i s-a interzis sa raspunda sau sa sune atunci cand doreste. Mentionez ca la sfarsitul anului scolar, intotfeauna ii trimit pe mail situatia scolara a copilului, evident un copil cu rezultate foarte bune.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2016
adi_2010, utilizator
Psihologul v-a invatat foarte bine, nu sunteti responsabila de modul in care fostul partener isi construieste relatia cu copilul.
Este imbucurator faptul ca domnul se intereseaza totusi de copil, este dezamagitor modul in care o face, doar pentru a bifa ceva. Daca dorea sa se intereseze cu adevarat venea la sedinta cu parintii, mergea sa vorbeasca cu invatatoarea.
Dumneavoastra continuati ca si pana acum. Puteti intreba in scris tatal daca vine la programul de vizita sau personal, pentru copil l-as invita daca doreste sa vina cu dumneavoastra si cel mic la o prajitura sau la un film.
In rest, mai mult de atat nu aveti ce face, deja ati dovedit mai multa bunavointa si intelegere decat era cazul.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)