avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nu mai pot sa platesc banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nu mai pot sa platesc banca

am facut un imprumut la bcr in 2007 de nevoi personale si atunci imi fixasera rata de 480 si dupa un an ni-au facut rata de 730 si nu mai am posibilitatea sa o platesc in martie am fost la banca si le-am spus dar au dat din umeri si mi-au spus ca nu au ce sa imi faca sa platesc cat am in iulie am fost iara vazind la televizor ca se fac reesalonari sa ma ajute sa pot sa platesc rata cumva dar la fel mi-au zis ca nu pot sa faca nimic ca am intarziat mult cu ratele si tot la fel mi-au zis sa platesc cat am dar mi sa strans o dobanda enorma nu stiu ce sa fac
Oana

Bancile in perioada in care "economia bubuia" si-au aratat lacomia in toata splendoarea....au deschis sucursale peste sucursale, au facut intrecere care cui da mai multe si mai mari credite, asa ca au angajat pentru a sta si zambi frumos la ghiseu tot felul de pesonaje, unele dintre ele habar n-au de nimic,mai cu seama ca politica bancii este de a le spala creierasul acestor angajate jeloase pentru un singur scop: profitul. Nu m-ar mira prea tare ca acea doamna careia te-ai adresat ( nu ea ti-a dat creditul, doar ti-a intocmit dosarul) nici sa nu stie prea multe despre ce si cum trebuie facut, normal ca da din umeri daca altceva nu stie sa faca.
Pentru cele spuse mai sus subscriu la ce ti-a raspuns Diana Pesra, fa cum ti-a spus, ca sa reusesti in demersul tau trebuie sa te adresezi unei persoane competente in a-ti rezolva problema, mai precis cineva din conducere. Orice cerere sa o faci in scris si cu numar de inregistrare de la banca. Nu stiai ca pana la D-zeu te mananca ingerii? Discutiile pe care le-ai purtat cu "doamna" au fost pierdere de timp.
Zici ca ai adunat dobanzi enorme, verifica sa fie calculate corect, asa cum s-a stabilit in contract si mai deoparte de contract sa fie calculate conform legislatiei.

Succes
Buna ziua! Am luat un credit de nevoi personale (pe 30 de ani) cu gaj pe un apartament. Creditul nu l-am folosit eu...ci persoana care m-a gajat cu apartamentul. Acum am poprire pe salar, urmeaza sa intru in concediu de maternitate dar cred ca si pe acel venit o sa am poprire...exista vreo soluti sa scap de acest credit?
Multumesc!
Nici daca imi schimb nr. de telefon, imi schimb domiciliul , nu ridic corespondenta sau plec din tara??? Nici asa nu scap de credite??
cheltuielile de judecata cine le plateste? banca sau cine a luat creditul? sau il plateste ala care pierde? e o suma de 2500euro...
Instanta stabileste cheltuielile de judecata, care cad in sarcina debitorului.
Ce nu inteleg eu, foarte multa persoane se tem ca vor pati nu stiu ce nenorocire daca nu platesc banca. Oameni buni, sfaturile pe care le primiti sunt de la specialisti care cunosc legea, iar ei va spun ce spune litera de lege. Normal ca uneori suna amenintator, dar nu trebuie sa faceti un capat de tara. Pe lume sunt nenorociri mai mari decat neplata unui credit. Daca ati fost de buna credinta si ati platit pana a venit criza peste noi, iar acum nu mai aveti de unde pentru ca nu mai sunt posibilitati materiale, asta nu e un pericol. Nu aveti si gata! Nu va inchide nimeni pentru ca nu va platiti ratele la credit. Bancile vor trebui sa gaseasca solutii, nu dvoastra. Cereti o pasuire, nu o vor acorda, tot ei pierd. Daca nu sunteti solvabil, nu au de unde sa-si recupereze banii. Tot ceea ce pot face in acest moment bancile este sa apeleze la recuperatori, care fie vorba intre noi, nu sunt zmei zmeilor! Ei se bazeaza pe factorul psihologic si va sperie cu tot felul de scenarii. Am vazut tot felul de hartii, trimise de astfel de firme de recuperatori, care se doreau plangeri adresate Parchetului, unde lipseau elemente importante, cum ar fi temeiul legal, ori se inaintau gresit Parchetului de pe langa Curtea de Apel!?, care nu era instanta potrivita, etc. Din pacate, orice smecheras -se profileaza pe domeniul recuperari si crede ca gata, a dat tunul vietii lui. Si in realitate, procedeaza ca si camatarii, ameninta, sperie, desi habar nu are de unde se incadreaza plangerea, trece acolo, la nimereala un articol de lege si daune de milioane, poate, poate sperie pe cineva. Nu va lasati pacaliti de astfel de practici. Apelati daca puteti la un avocat care sa va linisteasca si gasiti impreuna o solutie.
Mie personal imi pare tare rau de oamenii acestia hartuiti, pe care nimeni nu-i apara si ii lasa la mana bancilor, care fie vorba intre noi, atunci cand au dat credite in disperare, nu s-au gandit sa-si ia masuri de siguranta. Erau mai preocupate sa-si deschida sedii peste sedii, de nu exista atatea magazine de paine cate sedii de banci troneaza prin cartiere. Nu e vina oamenilor ca au dat credite fara analize serioase, doar cu buletinul. Avea, nu avea nevoie, fiecare isi lua un credit de nevoi personale, ametit de recIamele bancilor cu oferte "tentante". In tarile civilizate, credit isi iau oamenii pentru a-si construi o casa, in special, dupa ce prezinta garantii serioase in privinta bonitatii. La noi, romanii au luat credite sa cheltuie banii in super-marketuri, sa mareasca astfel consumul, mai putin firmele care sa investeasca in productie, in acest fel, sa poata iesi si amarata asta de tara la liman.
In orice caz, toate "minunile" astea au fost facute prin grija conducatorilor nostri care au permis bancilor sa se desfasoare ca in codru. Acum, fiecare se descurca cum poate, e pe cont propriu!

Alte discuții în legătură

Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)
Consecintele neplatii ratelor marga32 marga32 In 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 8200 de lei la X Bank cu buletinul, copie dupa cartea de munca si adeverinta de venit; fara girant ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)