avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nu mai pot sa platesc banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nu mai pot sa platesc banca

am facut un imprumut la bcr in 2007 de nevoi personale si atunci imi fixasera rata de 480 si dupa un an ni-au facut rata de 730 si nu mai am posibilitatea sa o platesc in martie am fost la banca si le-am spus dar au dat din umeri si mi-au spus ca nu au ce sa imi faca sa platesc cat am in iulie am fost iara vazind la televizor ca se fac reesalonari sa ma ajute sa pot sa platesc rata cumva dar la fel mi-au zis ca nu pot sa faca nimic ca am intarziat mult cu ratele si tot la fel mi-au zis sa platesc cat am dar mi sa strans o dobanda enorma nu stiu ce sa fac
Buna ziua!
Dna Romina10 nu cred ca este cazul sa fiti ironica.....dar probabil nu stiti ce inseamna sa ajungi in situatii groaznice dpdv financiar. Cei care scriu sunt oameni disperati, care poate nu dorm noaptea de griji, nu pot manca,.etc. Nu radeti! ...Nu se stie niciodata cand veti ajunge de partea cealalta a baricadei......"never say never....."
Nu pareti a fi invatatoare, ci mai degraba functionar bancar sau angajata la una din firmele de recuperare credite.
incearca o resalonare
Firmele recuperatoare cumpara credite restante de la banci - garantate sau nu cu imobile.
Cele garantate vor fi, mai devreme sau mai tarziu, recuperate. Sa intelegem ca cele negarantate- vezi cazul dnei alexandra huruba- nu vor fi recuparate niciodata? Adica sunt cumparate la risc? Atunci inseamna ca sunt cumparate pe "2.50 lei"?

Cumnata mea are doua credite- unul de nevoi personale si un imobiliar- garantate cu apartamentul in care locuieste. Au avut intarzieri de peste 180 zile. Firma recuparatoare i-a amenintat cu executarea silita daca nu platesc 3000 eur intr-o saptamana, restanta totala fiind de 4000 eur, iar creditul total de vreo 49000 eur. In cazul in care ea nu are de unde plati cei 3000 eur intr-o sa[tamana este posibil ca firma recuperatoare sa o scoata din apartament. Mentionez ca ea se afla in concediul de crestere copil, astfel ca nu i-au putut pune poprire pe salariu.
Eu sustin cu tarie ca aceste banci "si-au luat-o", si ei stiu asta foarte bine...pe cine pot ameninta, pe cei pe care ii pot costrange cu ceva, orice, o vor face, cu restu'...asta e, ce, numai noi sa ne pierdem serviciile, casele, familiile? Astia cu bancile si cu electrocasnicele date cu buletinu' sa nu pateasca nimik? Asa e, si io daca dadeam credite cu buletinul, pun pariu ca mi se intampla aceeasi chestie! Nu prea e bine atunci cand cazi de sus!
Si acuma , na, singura chestie care mi se poate intampla e sa nu mai iau credite...in veci! E, si? Cine e nebunu' sa se mai inhame la asa ceva? La ce comisioane, plati ulterioare, finale si alte matrapazlacuri se practica prin bancile din Romania...nici ca imi trebe vreodata!
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
rorica, utilizator
Buna ziua,

Am credite la banci , le-am achitat pana acum la zi , cateva credite sunt cu ipoteca .
Dar de aproxmativ o luna de zile nu mai pot sa le achit , au crescut ratele , dobanzile, nu mai am nici aceleasi venituri si nu mai le pot achita .
Am fost la fiecare banca si le-am explicat ca nu mai am de unde, pur si simplu, le-am cerut o resalonare sau refinantare, dar nici o banca nu a fost de acord.
Zilnic ma suna si imi spun sa achit ratele.

Cum pot sa procedez, am incercat sa vand si apartamentul sa pot sa scap de unele datorii ,dar de luni de zile incerc si nu reusesc , iar acum ca am ramas cu atatea datorii si fara bani, nu mai vad nici o solutie ....

Poate cineva sa imi spuna cum sa procedez ?

Alte discuții în legătură

Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)
Consecintele neplatii ratelor marga32 marga32 In 2007 am facut un credit de nevoi personale in valoare de 8200 de lei la X Bank cu buletinul, copie dupa cartea de munca si adeverinta de venit; fara girant ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)