avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. Legalitate

Buna ziua,

Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP (tulburare de posesie) si mi-au cerut o taxa pentru a o debloca. As vrea sa stiu in ce masura este legala aceasta practica. Multumesc.
danielleu a scris:

Domnul Grecu, ideea, pe scurt este ca absolut niciodata nu trebuie sa incalcati drepturile altor persoane si atunci cand considerati ca altii va incalca drepturile dvs. sau altcuiva, sa apelati la organele abilitate. Adica nu incercati sa va faceti dreptate singur.

....................................

....... Pe scurt, va recomand sa nu va atingeti de bunul nimanui, sa le blocati, deterioriati in vreun fel. In situatia descrisa de dumneavoastra va recomand sa sesizati politia rutiera (nu locala, ca e loterie cu locala. multi se vor scarpina sub cascheta si vor ridica din umeri).

Numai bine!


Deci asta ati inteles dvs. din ce am raspuns - ca eu imi fac dreptate singur - Bravo!

In mod normal nu as mai vrea sa mai zic nimic la cate sfaturi mi-ati dat, insa va intreb: in acel complex rezidential, as. prop. are vreun regulament intern cu privire la parcari si timpii pe care un proprietar poate sa-si lase autoturismul in alta parte decat locul de parcare achizitionat?
Dar daca vin eu de la Iasi - deci un musafir, si va fac o vizita, ce fac, unde parchez, aveti vreo reglementare sau ma trezesc cu caracatita pusa pe roata?

Ma opresc aici si nush de ce am impresia ca ma apostrofati pe mine care, v-am explicat cam cum sta treaba la noi prin Moldova, adica nici nu se pun caracatite pe roti, dar nici sa nu ne i-a lumea de prosti! Daca ati inteles altceva, probabil ca de vina a fost exprimarea mea defectuoasa... Cu politia... , le cunoastem meteahna, este la fel ca in BU: daca chemi pe unul de la rutiere, zice ca situatia nu este pe drum public, daca-l chemi pe cel de la locala, zice sa ma adresez la rutiere... Atat in cazul nostru, cat mai ales in cazul dvs., politia locala trebuie sa intervina. Faceti o reclamatie scrisa acolo si mai discutam. Si aveti grija de cele 4 autoturisme, poate oamenii sunt invidiosi si cine stie cat v-au pandit sa va faca "bucuria"?

Va doresc la fel de mult bine!
Pai acolo unde ati parcat este spatiu public sau privat (chit ca e comun)?? Nici mie nu mi se pare ca asoc. de prop. are vreo autoritate in a bloca bunul cuiva, insa intrebarea mea este: daca drumul de acces unde dvs. ati stationat este proprietate privata (a locatarilor ansamblului rez.) si asoc. de propr. cheama politia pt. tulburare de posesie, se poate face ceva impotriva vinovatului care a parcat? sau politia zice: domle, e spatiu privat, nu putem interveni??
politia poate interveni in spatiul privat cu acordul proprietarului spatiului privat. fapta savarsita de cel care a montat caracatita pe roata este un abuz, avand in vedere ca de cativa ani legea nu mai permite blocarea rotilor. aveti posibilitatea sa asteptati ca paznicul sa intre in cabina de paza si sa ii blocati usa de acces cu masina. il lasati acolo pana a doua zi dimineata.
smecherul a scris:

. aveti posibilitatea sa asteptati ca paznicul sa intre in cabina de paza si sa ii blocati usa de acces cu masina. il lasati acolo pana a doua zi dimineata.


Aceasta fapta se numeste sechestrare de persoane ... adica vorbim de cheia de puscarie .
si blocarea rotii autoturismului nu se numeste tot sechestrare? alta data sa se invete minte sa nu mai incalce legea pentru un nimic. trebuia sa il sune pe proprietarul autoturismului, mai ales ca stia cine este si unde locuieste, si nu se ajungea aici. excesul de zel dauneaza.

Alte discuții în legătură

Blocare autoturism pe spatiu privat remus_agigea remus_agigea Buna seara, Pe scurt, in aceasta dimineata, am parcat masina in parcarea din incinta complexului in care lucrez (proprietate privata cu acces public), pe un ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa nu mai parcheze in curtea mea? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Ma deranjeaza foarte tare faptul ca diversi angajati ai firmelor din cladirile adiacente cladirii in care locuiesc, vin la servici si isi ... (vezi toată discuția)
Parcarea in supermarket Tase Mihai Tase Mihai Am parcat mașina în parcarea supermarket peny Targoviste, am gasit roata blocată cu un dispozitiv gen caracatiță, si ea un bilețel în parbriz cu un nr ... (vezi toată discuția)