avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. Legalitate

Buna ziua,

Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP (tulburare de posesie) si mi-au cerut o taxa pentru a o debloca. As vrea sa stiu in ce masura este legala aceasta practica. Multumesc.
Gata, domnule Grecu, nu ma certati ca am fost si eu ca, tot omul, ocupat cu sarbatorile! An nou fericit va doresc. Nu am cunostinta de vreo hotarare de vreun fel (decat din spusele paznicului pe care il citez "asa a zis presedintele de asociatie, ca sa blochez masinile"). Pentru musafiri sunt locuri de vizitatori spre care sunt indrumati vizitatorii. Intr-o vreme le opreau buletinele la poarta pe motiv ca vor sa se asigure ca nu pleaca vizitatorii cu hartia pe care o primesc la intrare. Cand m-am dus la asociatia de proprietari si le-am zis ca nu e ok ca un paznic sa retina documentele de identitate ale persoanelor, au inceput sa se ratoiasca la mine. Mai-mai sa-mi dea si una ca acolo "e privat si ei fac regulile". Eu le-am explicat ca doar Politia poate retine buletinul unei persoane, conform legii.
In fond, si daca ar exista un regulament, acesta nu poate sa contravina legilor in vigoare.
Eu nu vreau sa va dau lectii de drept dar in codul civil este un articol care spune ca:

Art. 12

Libertatea de a dispune

(1) Oricine poate dispune liber de bunurile sale, dacă legea nu prevede în mod expres altfel.

Acum dumneavoastra intelegeti ce vreti. Eu nici nu v-am certat si nici nu v-am dat lectii de drept. V-am raspuns pentru ca mi-ati solicitat lamuriri.

Numai bine!
Nu este legal si moral ce vi se intampla .
Cereti raspuns in scris ,pe baza acestuia puteti sa va adresati justitiei pt reglementarea situatiei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare autoturism pe spatiu privat remus_agigea remus_agigea Buna seara, Pe scurt, in aceasta dimineata, am parcat masina in parcarea din incinta complexului in care lucrez (proprietate privata cu acces public), pe un ... (vezi toată discuția)
Ce pot face sa nu mai parcheze in curtea mea? ileana_cozanzeana ileana_cozanzeana Buna ziua, Ma deranjeaza foarte tare faptul ca diversi angajati ai firmelor din cladirile adiacente cladirii in care locuiesc, vin la servici si isi ... (vezi toată discuția)
Blocare roti profi RazvanG91 RazvanG91 Buna, Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns ... (vezi toată discuția)