avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie divort

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii intr-o situatie de divort :

- Cat este maximul in procente pentru pensia alimentara si daca valoarea se actualizeaza la fiecare marire de salariu , sper ex daca la divort se calculeaza pensia alimentara pentru salariu din acel moment , ce se intampla daca peste un an salariu se dubleaza, pensia ramane in acelasi cuantum ?
- Daca la achizitia apartamentului , eram casatorit , dar am declarat ca nu sunt si am luat apartamentul doar pe numele meu , la partaj ce se intampla daca se descopera ca eram casatorit si am decalarat fals ? Sotia poate fi acuzata de tainuire si ce se poate intampla in acest caz ?

Multumesc pentru raspunsuri
De regula suma fixa este de 25% din venit, niciodata mai mare. Poate fi si mai mica de 25% dar doar in cazuri speciale se intampla asta (ex. un venit extrem de mare al parintelui)
Apartamentul este comun asadar, trebuie doar vazute contributiile.
Si pensiile in suma fixa ar trebui sa creasca trimestrial.
La cate intrebari aveti, n-ar fi rau sa contactati un avocat. Poate negociati ceva cu fosta sotie si va ajuta sa va hotarati daca doriti locuinta copilului sau sa platiti pensie...
" De regula suma fixa este de 25% din venit, niciodata mai mare. Poate fi si mai mica de 25% dar doar in cazuri speciale se intampla asta (ex. un venit extrem de mare al parintelui)"

Cum adica sa fie mai mica de 25% in cazul un venit mare al parintelui ? Daca eu am un venit mare , suma va fi mai mica de 25 % din venitul meu ?
Va explic eu cum: legal pensia se stabileste raportat la venitul celui ce-o plateste si la nevoia celui care-o primeste. De ex un fotbalist recunoscut, un avocat cu venituri extrem de mari, etc. vor castiga poate si 20.000 euro lunar asta nu inseamna ca un copil pentru crestere arew nevoie de 5.000 euro, asa ca, instanta va stabili in acest caz o pensie raportata la nevoile copilului, probabil un maxim de 2000 euro (am dat un exemplu doar).
Daca eu am 9000 ron venituri , sotia 2500 , ramane in apartament cu copilul , la care chestuielile ajung la 1400 ron lunar , gradinita copilului 1100 RON, o cheltuiala lunara fix cat are ea venitul ...un cuantum de 25 % din venitul meu este suportabil pentru cresterea copilului ?.

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului eu1983 eu1983 Buna ziua , Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj mirabela77 mirabela77 Buna ziua! Ma numesc Mirabela si am niste nelamuriri in ceea ce priveste divortul. Sotul meu doreste sa divorteze iar situatia este umatoarea: avem impreuna un ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara satelitu satelitu Sotului meu i sa stabilit pensia alimentara pentru minorul din prima casatorie la 450 de la 130(i sa prins veniturile din ultimele luni unde avea sporuri si ... (vezi toată discuția)