avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie divort

Buna ziua ,

Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii intr-o situatie de divort :

- Cat este maximul in procente pentru pensia alimentara si daca valoarea se actualizeaza la fiecare marire de salariu , sper ex daca la divort se calculeaza pensia alimentara pentru salariu din acel moment , ce se intampla daca peste un an salariu se dubleaza, pensia ramane in acelasi cuantum ?
- Daca la achizitia apartamentului , eram casatorit , dar am declarat ca nu sunt si am luat apartamentul doar pe numele meu , la partaj ce se intampla daca se descopera ca eram casatorit si am decalarat fals ? Sotia poate fi acuzata de tainuire si ce se poate intampla in acest caz ?

Multumesc pentru raspunsuri
In ce sens ramane in apartament? In acela achizitionat prin prima casa care este pe numele dvs? Daca da cum ramane? Faceti partaj si lasati ei apartamentul?

Referitor la custodie cred ca ati vrut sa intrebati ce sanse aveti sa se stabileasca domiciliul fetei la dvs., nu? Custodia e comuna by default.
Daca ea ramane cu copilul , ramane in apartamentul cumparat , care este pe numele meu .
Nu stiu ce presupune un partaj , intrucat apartamentul a fost achizitionat in urma analizei veniturilor mele ...ea ce trebuie sa plateasca in urma partajului , sau ce ii datorez eu daca ea ramane cu apartamentul ?
Ca ea sa ramana in legalitate cu apartamentul trebuie sa incheiati un acord la notar prin care dansa se angajeaza sa plateasca ratele iar dvs va angajati sa ii faceti transferul de proprietate. Aceasta implica si acordul bancii. Cat despre declararea in fals, veti raspunde penal doar daca banca va dori sa depuna plangere impotriva dvs. Totusi interesul bancii este ca dvs. sa va platiti ratele conform intelegerii si de aceea poate veti primi ingaduinta pt reglarea conturilor. Dansa trebuie sa preia contractul de credit ceea ce nu va fi usor. Apoi declaratie la notar din partea dvs ca nu aveti pretentii la apartament in urma divortului...
E incalcita putin situatia dar daca doriti sa intrati in legalitate si sa fiti corect veti proceda intocmai. Dar avand in vedere ca dvs. va intrebati daca sotia poate afla despre cresterile dvs de salariu ulterioare, nu stiu daca corectitudinea este virtutea dvs. nr. 1. Faceti cum va dicteaza dvs. constiinta.
De fapt asta presupune partajul: cu ce va alegeti fiecare in urma divortului. Poate dvs. doriti sa recuperati de la dansa avansul platit pt apartament daca aceasta a fost platit de catre dvs din surse proprii. Daca asa sta cazul si dansa doreste preluarea creditului si a proprietatii atunci dansa trebuie sa va plateasca o sulta. Daca va intelegeti fara despagubire atunci tot trebuie sa faceti cumva caci nu e corect ca dansa sa plateasca rate dar dvs sa fiti in continuare proprietarul casei chiar daca nu veti locui acolo. Poate peste 20 de ani cand se termina creditul va senilizati si doriti sa le evacuati de pe proprietatea dvs...nu radeti, au existat cazuri. Daca va intelegeti puteti face partajul prin notar daca nu, prin instanta...
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Ideea este ca nu cred ca ea poate prelua ratele apartamentului
Sotia mea are deja un credit facut inainte de casatorie care se va incheia in 10 ani , prin preluarea creditului facut de mine , ea se va indatora 80 % din venit si banca nu -i va accepta asta .
Deci inseamna ca ea nu "va ramane in apartament" cum v-ati exprimat dvs. Nu prea sunteti hotarat ce doriti sa faceti in privinta apartamentului sau cel nu doriti sa clarificati acest aspect. Oricum ar fi, partajul este un proces separat de cel de divort si dansa poate sa-l initieze (sau nu) daca considera ca a contribuit cu o suma considerabila asupra careia doreste sa emita pretenti. Probabil nu o va face pentru ca se va speria de un proces complicat la prima vedere. In rest, dvs va trebui sa platiti 25% drept pensie alimentara pt copil. Daca vi se mareste salariul la anul sa zicem, dar dansa "se prinde" ca vi s-a marit salariul abia peste 2 ani, va poate da in judecata pt ajustare si poate cere prin instanta actul aditional al maririi din care se va constata data reala a maririi si puteti fi pus sa platiti din urma. Cel mai bine asigurati-va ca sunteti corect fata de copil si nu va mai ingrijorati ca se imbogateste sotia cu 2-500 lei pe care se presupune ca i-ati da dvs. in plus la o eventuala marire.

Seara buna si Sarbatori cu caldura sufleteasca!

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere, stabilirea cuantumului eu1983 eu1983 Buna ziua , Care este procentul pe care un judecator il acorda ca pensie intretinere minor de 3 ani si care ar fi mijloacele sau motivele pt care persoana ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj mirabela77 mirabela77 Buna ziua! Ma numesc Mirabela si am niste nelamuriri in ceea ce priveste divortul. Sotul meu doreste sa divorteze iar situatia este umatoarea: avem impreuna un ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara satelitu satelitu Sotului meu i sa stabilit pensia alimentara pentru minorul din prima casatorie la 450 de la 130(i sa prins veniturile din ultimele luni unde avea sporuri si ... (vezi toată discuția)