avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot da de permis daca am fost condamnat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot da de permis daca am fost condamnat?

Buna ziua,am si eu o problema....sunt curios daca mai pot da de permis tinand cont ca am fost condamnat la 5,10 ani pentru furt auto,conducere fara permis si distrugere....am executata 4,2 ani cu inchisoare si am fost eliberat conditionat( pe 15 iulie 2008 am fost eliberat)
:D Oricum, chiar daca era 86 - conducere fara permis - eu tot raman la parerea mea.
Adica aia cu art. 24.
Stau si ma gandesc logic: bun, daca are dreptul sa se prezinte la examen numai in situatia in care a mai avut permis dar a fost anulat, atunci cand se mai poate prezenta la examen persoana care nu a mai avut permis?
Niciodata?

Sa ne spuneti si noua ce s-a intamplat.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Art. 64 - Interzicerea unor drepturi

Pedeapsa complimentara a interzicerii unor drepturi consta în interzicerea unuia sau unora din urmatoarele drepturi:

a) dreptul de a alege si de a fi ales în autoritatile publice sau în functii elective publice;

b) dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat;

c) dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savârsirea infractiunii;

d) drepturile parintesti;

e) dreptul de a fi tutore sau curator.

Interzicerea drepturilor prevazute la lit. b) nu se poate pronunta decât pe lânga interzicerea drepturilor prevazute la lit. a), afara de cazul când legea dispune altfel.

Art. 66 - Executarea pedepsei interzicerii unor drepturi

Executarea pedepsei interzicerii unor drepturi începe dupa executarea pedepsei închisorii, dupa gratierea totala sau a restului de pedeapsa, ori dupa prescriptia executarii pedepsei.

:D trebuia sa ma fac avocat....nu infractor...poate nu am formulat bn intrebarea ....reformulez....pot sa bag saptamana viitoare dosarul pt scoala de soferi,stiind cele de mai sus? imi permite legea?? sau ma duc sa ma internez la nebuni ca m-a obosit psihic Romania asta....am gresit...am recunoscut...mi-am ispasit pedeapsa cu inchisoarea...dar...
:offtopic: Va rog sa va editati mesajele. Nu mai scrieti mesaje consecutive. Multumesc.

V-am spus deja parerea mea: puteti da examenul dupa ce trec cele 6 luni de la data cand s-a considerat executata pedeapsa. Atat opereaza si interzicerea prevazuta de art. 64 lit c.

Alte discuții în legătură

Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta O persoana a fost condamnata la 2 ani si 3 luni cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate, (pronuntare in noiembrie 2013). Ulterior a primit si o ... (vezi toată discuția)
Liberat conditionat - cand pot face scoala de soferi? marck_3 marck_3 daca am o condamnare definitiva ptr art 86 pot sa fac scoala de soferi ,am executat pedeapsa si sint eliberat conditionat si vreu sa ma inscriu la scoala de ... (vezi toată discuția)