avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot da de permis daca am fost condamnat?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot da de permis daca am fost condamnat?

Buna ziua,am si eu o problema....sunt curios daca mai pot da de permis tinand cont ca am fost condamnat la 5,10 ani pentru furt auto,conducere fara permis si distrugere....am executata 4,2 ani cu inchisoare si am fost eliberat conditionat( pe 15 iulie 2008 am fost eliberat)
GabrielaA a scris:

:offtopic: Va rog sa va editati mesajele. Nu mai scrieti mesaje consecutive. Multumesc.

V-am spus deja parerea mea: puteti da examenul dupa ce trec cele 6 luni de la data cand s-a considerat executata pedeapsa. Atat opereaza si interzicerea prevazuta de art. 64 lit c.

Nu sunt de acord ....:D

De ce?
Pentru ca , din punctul meu de vedere , art. 116 OUG 195/2002 nu are aplicabilitate in cauza(am explicat mai sus).
Inculpatul a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea cu pedeapsa complementara prevazuta de art. 64 lit c Cod Penal.
Pedeapsa complementara consta in interzicerea unor drepturi (art.64) pe o perioada cuprinsa intre unu si zece ani(art. 53 pct. 2 lit a)
Interzicerea acestor drepturi(in speta lit. c) se executa dupa stingerea executarii respectivei pedepse principale(5,2 ani) prin modurile prevazute de lege.

Mai spuneti: "Stau si ma gandesc logic: bun, daca are dreptul sa se prezinte la examen numai in situatia in care a mai avut permis dar a fost anulat, atunci cand se mai poate prezenta la examen persoana care nu a mai avut permis?
Niciodata?"

Bineinteles ca se poate prezenta(nu am negat) dar nu in termen de 6 luni de la data cand s-a considerat executata pedeapsa asa cum prevede 116 al.1 lit a.

Eu cred ca se poate prezenta la examen, dupa expirarea termenului prevazut pentru interzicerea drepturilor de la 64 Cp.

Exemplu:
Daca a fost condamnat la o pedeapsa de 4 ani si cu interzicerea drepturilor prev de art 64 lit c pe o perioada de 3 ani( pentru furt si conducere fara a poseda permis in 2000, executa 4 ani) executa pedeapsa, din punctul dvs de vedere , cand va putea da examen pentru permis.?
Inca una si ... ma duc! :D

Raspuns exemplu: daca pedeapsa este cu executare ar putea da examen pentru permis dupa 7 ani si 6 luni.

In cazul nostru, apreciez ca este vorba de o pedeapsa accesorie si nu de o pedeapsa complementara. Daca era pedeapsa complementara scria si perioada, cum bine ati scris mai sus in exemplu.
Termenul de 6 luni , pe care l-a mentionat si @ GabrielaA,e aplicabil de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti, care precizeaza:

-pedeapsa cu inchisoarea
-executarea pepsei la locul de munca.
-amenda.

In alte cazuri , in speta, suspendarea conditionata a executarii pedepsei , si a executarii sub supraveghere, opereaza termenul de 1 an.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
veste de la politia Roman... art 116 nu se poate aplica in cazul meu deoarece NU AM AVUT PERMIS NICIODATA ... #-o....faza e ca mi-a cerut o hotarare judecatoreasca(nu stie de care hotarare,banuieste ca definitiva mandatului de executare) care nu stiu de unde sa o iau....contopirea am fact-o la Focsani...sper sa nu ma trimita acolo :D
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
sorin-ionut, utilizator
ai rezolvat problema?

Alte discuții în legătură

Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta O persoana a fost condamnata la 2 ani si 3 luni cu suspendare pt conducere in stare de ebrietate, (pronuntare in noiembrie 2013). Ulterior a primit si o ... (vezi toată discuția)
Liberat conditionat - cand pot face scoala de soferi? marck_3 marck_3 daca am o condamnare definitiva ptr art 86 pot sa fac scoala de soferi ,am executat pedeapsa si sint eliberat conditionat si vreu sa ma inscriu la scoala de ... (vezi toată discuția)