GabrielaA a scris:
:offtopic: Va rog sa va editati mesajele. Nu mai scrieti mesaje consecutive. Multumesc.
V-am spus deja parerea mea: puteti da examenul dupa ce trec cele 6 luni de la data cand s-a considerat executata pedeapsa. Atat opereaza si interzicerea prevazuta de art. 64 lit c.
Nu sunt de acord ....:D
De ce?
Pentru ca , din punctul meu de vedere , art. 116 OUG 195/2002 nu are aplicabilitate in cauza(am explicat mai sus).
Inculpatul a fost condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea cu pedeapsa complementara prevazuta de art. 64 lit c Cod Penal.
Pedeapsa complementara consta in interzicerea unor drepturi (art.64) pe o perioada cuprinsa intre
unu si zece ani(art. 53 pct. 2 lit a)
Interzicerea acestor drepturi(in speta lit. c) se executa dupa stingerea executarii respectivei pedepse principale(5,2 ani) prin modurile prevazute de lege.
Mai spuneti: "
Stau si ma gandesc logic: bun, daca are dreptul sa se prezinte la examen numai in situatia in care a mai avut permis dar a fost anulat, atunci cand se mai poate prezenta la examen persoana care nu a mai avut permis?
Niciodata?"
Bineinteles ca se poate prezenta(nu am negat) dar nu in termen de 6 luni de la data cand s-a considerat executata pedeapsa asa cum prevede 116 al.1 lit a.
Eu cred ca se poate prezenta la examen, dupa expirarea termenului prevazut pentru interzicerea drepturilor de la 64 Cp.
Exemplu:
Daca a fost condamnat la o pedeapsa de 4 ani si cu interzicerea drepturilor prev de art 64 lit c pe o perioada de 3 ani( pentru furt si conducere fara a poseda permis in 2000, executa 4 ani) executa pedeapsa, din punctul dvs de vedere , cand va putea da examen pentru permis.?