avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea privind.....
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea privind.....

va rog, daca poate cineva sa-mi spuna unde pot gasi legislatia..... vreau sa stiu modul in care se scoate o pers de la cheltuielile comune in cazul in care aceasta nu mai locuieste acolo~daca acesta are doua apartamente iar la una din administratii duce copii dupa lista de cheltuieli de la cealanta e deajuns?
merci frumos!!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:41, 7 Septembrie 2009
evident, raspundeti NUMAI la ce va convine. deci, o sa reiau cu majuscule, poate raspundeti si la ce nu va convine ...
DACA SE LA O CASA PARTICULARA, DE UNDE ADUCE ADEVERINTA ???
Lui @Presedintele ia iesit porumbelul din gura si nu-l mai poate opri. A gresit omul, se mai intampla . Oricine mai greseste dar unii mai si recunosc.
Norma de aplicare a legii 230/2007 specifica :
Art. 17. -
(1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii

r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Deci atat . Pot solicita in scris si nu e necesar sa vina omul cu adeverinte, copii legalizate de la alte asociatii, pasaportul sau biletul de iesire din spital.
Este obiceiul sa se faca o cerere, ceea ce nu este rau, ca pe hartie , cel in cauza , solicita scutirea de la plata.... asa cum se vede in citat.
Noi de 2 ani am simplificat si am introdus o rubrica suplimentara pe fisa de citire a apometrelor unde proprietarul scrie nr de persoane din luna respectiva, o cifra simplu , fara cereri. La sfarsitul fiecarei luni aduce aceasta fisa cu indexul apometrelor si nr de persoane semnaeza pe fisa de la asociatie iar administratorul semneaza pe fisa apartamentului (care ramane la proprietar) si asa va apare pe lista afisata pe 15-18 ale lunii.
Ganduri bune si ingaduita !
@adriantot
Multumesc dar nu era nevoie.
Stiu f bine ce-am sustinut dar daca unii se fac ca nu inteleg nu e vina mea!
Daca faci respectiva cerere la ambele asociatii... unde platesti?
Ganduri bune si dvs.!

@felix34
Casa are asociatie de proprietari sau de locatari?:))
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Presedintele, utilizator
@presedintele ... dovediti reacredinta dupa cite observ.
1. in toate postarile am facut referire la legea 230, care este a asociatiilor de proprietaqri, deci despre asta era vb
2. nici legislatia privind asociatiile de locatari nu prevede acea obligativitate de a aduce acea nenorocita de adeverinta pe care numai unii presedinti si administratori rauvoitori, asa cum sinteti dvs, o cereti.
asadar, va rog sa raspundeti:
evident, raspundeti NUMAI la ce va convine. deci, o sa reiau cu majuscule, poate raspundeti si la ce nu va convine ...
DACA SE LA O CASA PARTICULARA, DE UNDE ADUCE ADEVERINTA ???

si apropo de platit intretinerea .... la citi vecini "binevoitori" si mai ales presedinti si administratori de aceeasi speta exista intr-un bloc, abia asteapta ca pe acea persoana sa o vada o singura data ca a intrat in bloc in vizita, "omitind" sa o vada cind iese, pentru a o baga iarasi la intretinere sustinind ca a stat 16 zile in luna respectiva #-o
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
Eu v-am raspuns deja la intrebare iar la frustrari va rog sa apelati la altcineva pentru ca v-as putea atribui si eu "caracteristici" fara sa va cunosc!:thumbdown:

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecata slyman slyman Hristos a Inviat! In urma cu 2 ani am reusit sa achizionez un apartament dar nu stiam ca fostul administrator a \"fugit cu banii\". La inceput am platit ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli interfon Irina Sfrijan Irina Sfrijan Buna seara Va rog sa ma ajutati: daca trebuie sa inlocuim vechiul interfon cu unul nou, avem deja ofertele firmelor, care calculeaza pretul pe apartament, cum ... (vezi toată discuția)
Fostul proprietar nu isi plateste datoriile la intretinere oanairina1977 oanairina1977 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a fi achizitionat un apartament in luna octombrie 2007. La semnarea contractului de vanzare-cumparare in fata notarului, ... (vezi toată discuția)