avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ref.divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ref.divort

Vreau sa divortez.
Intrebarea mea este urmatoarea: Dupa ce se va finaliza divortul, pot lua inapoi cadourile pe care i le-am oferit sotiei pe timpul casatoriei si in ce fel ?
Cel mai recent răspuns: rarespopa , utilizator 21:29, 14 Septembrie 2009
De ce sa ii luati doar bijuteriile si cuptorul cu microunde?
pakos a scris:

De ce sa ii luati doar bijuteriile si cuptorul cu microunde?

Interventie moderator
Nu cred ca-si are rostul o asemenea intrebare ... posibil ca userul sa aiba motivele lui personale pentru care doreste acest lucru .... a pus doar o intrebare daca este posibil sa le ia inapoi ... intrebare la care doreste un raspuns.
Eu consider ca ar trebui sa retin si florile la ghiveci pe care le-am oferit si mai exista si acum in casa, doar eu le-am cumparat. E vorba de banii mei. Nu e corect asa ? Ea a venit in casa mea fara acele bijuterii, obiecte electrocasnice si flori. Quod erat demonstrandum. Nu e corect sa plece asa cum a venit ?
Bineinteles, acesta este si motivatia intrebarii mele de mai sus.
In momentul in care se va solicita care sunt bunurile ce trebuie impartite in urma divortului le puteti introduce si pe acestea. Dupa ce instanta a stabilit masa bunurilor de impartit, va trebui sa stabileasca cota de proprietate a fiecaruia dintre soti asupra bunurilor comune, aceasta se va stabili in functie de contributia fiecaruia dintre soti la dobandirea si conservarea bunurilor comune.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Partaj - stimulentele sunt recompense (bun propriu) sau venit ce conduce la cota majorata? GDumitru GDumitru Datele : Casatoria in 1990, divortul in 2013, partaj in 2014. In perioada casatoriei, in intervalul 1992-1995, unul dintre soti a fost angajatul Ministerului ... (vezi toată discuția)
Partaj fara divort dienuta dienuta O situatie mai dificila, in care se afla niste cunostinte. - Sotia, casnica, un fiu dintr-o casatorie anterioara ( crescut de actualul sot, care i-a cumparat ... (vezi toată discuția)
Caz din presa succesiune adrian pintea anamaria2006 anamaria2006 Sumele de bani pe care decedatul, le-a castigat in timpul vietii sunt in mijlocul scandalului iscat intre sotia sa,si rudele acestuia Unul din punctele ... (vezi toată discuția)