avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata datoriei la intretinere de catre o terta persoana
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata datoriei la intretinere de catre o terta persoana

Am avut o locuinta luata pe credit ipotecar care a fost executata silit. In timpul procedurii de licitatie Asociatia de Propietari nu a emis pretentii cu toate ca existau datorii. Dupa adjudecare asociatia a pretins suma de la noul propietar, care sa o poata vinde la randul lui a platit datoriile mele, iar apoi ma actionat in judecata. Intrebare: Voi fi obligat de instant sa-i achit suma respective, avand in vedere ca nu mi s-a cerut acceptul nici de propietar nici de asociatie ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:51, 2 Mai 2017
Cererea motivata ca dupa intrarea in posesia imobilului in data de 30.04.2015 a aflat de datoriile catre asociatie iar in data de 15,05,2015 a achitat suma de 3709 lei pentru a putea transmite dreptul de propietate . Anexeaza copie dupa chitanta de la asociatie in care se specifica suma mentionata emisa in data de 15.05.2015 cu specificatia ca reprezinta intretinerea pentru perioada februarie 2013 - august 2015!!! si penalizarile aferente. Anexeaza si tabelul justificativ intocmit de asociatie in care sunt prevazute sumele pentru lunile de dupa data platii!!!. Invoca in cerere art 1516 si urmatoarele din Noul Cod Civil.
Si, dupa arata toate acestea, ce pretentii are si catre cine?
(Scrieti destul de rar si uitam subiectul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari cgugoasa cgugoasa Sunt presedintele unei asoc. de propietari: Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante la plata intretinerii papadiouf papadiouf Buna ziua, in asociatia noastra avem urmatoarea speta: Proprietarul unui aparatament a luat imprumut de la banca garantat cu ipoteca.Nu a mai platit ... (vezi toată discuția)
Restante - executare silita mariusica mariusica as dori sa ma informati, daca in cazul unui apartament , aflat in asociatia unde locuiesc, care a fost scos si cumparat in urma unei licitatii, datorita unor ... (vezi toată discuția)