avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act normativ repartizare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act normativ repartizare apa

Imi puteti indica actul normativ care reglementeaza modul de repartizare a consumului de apa rece/calda inregistrat la nivelul bransamentului blocului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:45, 3 Noiembrie 2009
LocatarB a scris:

In situatia ca exista 60% apartamente cu apometre si 40%apartamente fara apometre, cum se repartizeaza factura?
In adunarea generala hotararile se iau cu 50%+1.
Astfel:
- apartamentele fara apometre vor suporta diferenta dintre factura si total consum apometre.
Este corect? Cum as putea combate?
HG 1588/2007 este cam "nobadaios", ca si Legea 230/2007. La art.41 al.(1) scrie " Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizeaza in functie de indexul repartitoarelor de costuri, conform normei tehnice si metodologiei elaborate de ANRSC .
Care sunt aceste norme tehnice si metodologii?
In multe blocuri, datorita acestei legi, locatarii nici nu se mai saluta.

Pai daca nu se mai saluta e urat din partea lor!
..........................
RADET da o pierdere de 10%, iar APA NOVA o pierdere posibila intre 10% si 30%, deci o marja foarte mare. Cum stii care e adevarul pe teren, daca nu ai apometre in toate apartamentele? Cum stii ca cei fara apometre nu lasa apa sa curga "intr-o veselie"? N-ai cum sa stii, dar nici sa le pui lor toata diferenta.
Si atunci, daca esti un administrator cu capul pe umeri si rezonabil, scazi din factura minimul pe care ti-l dau cei 2 furnizori, deci 10% la AC si 10% de la APA NOVA, o pui deoparte, scazi ce-ti declara cei cu apometre si restul il imparti la cei fara apometre, impartit pe nr. de persoane prezente in apartament in luna consumului.
Cei 10% pierderi de la AC si ceilalti 10% de la AR se impart asa cum s-a hotarat in AG, sa zicem pe cota-indiviza si se adauga tuturor apartamentelor contorizate si necontorizate deopotriva.
Nu am contrazis-o pe @elga. Eu sunt revoltat pe aceasta L.230 datorita careia pentru desfasurarea unor adunari generale este necesara prezenta unui politist
si ale carei prevederi vin in contradictie cu alte acte normative.
Legiuitorul ma trimite la norme tehnice si metodologii de repartizare. Unde sunt? Credeti ca in toate blocurile locuiesc absolventi de drept, economisti care sa mai aiba si timp pentru asociatii, sa-si piarda timpul cu statut, regulamente de ordine interioara, conventii, sarcini, atributii, etc. Daca era o legislatie clara, coerenta mai erau atatea intrebari pe internet? Chiar se poate crede ca un administrator ce cumuleaza cele trei functii, contabil, casier, parte tehnica, poate face fata problemelor? Ma intreb ce fac oare acele compartimente specializate din primarii cu situatiile soldurilor elementelor de activ si de pasiv care , sunt convins ca in proportie de 99% sunt "aranjate"? Numai pe intrenet gasesti o multime de administratori- delapidatori. Si totul datorita legislatiei incoerente.
@LocatarB
Legea 230/2007 nu-i nici mai rea, nici mai buna decat o multime de alte legi de care depinde viata si traiul nostru. Nu legea e de vina ca oamenii nu stiu sa poarte discutii civilizate intre ei intr-o AG. Situatia Dv. se regaseste si la mine in bloc...si poate si in altele. Frustrarile oamenilor tin de modul cum este aplicata legea in fiecare asociatie si de faptul ca nu exista o instanta imediat superioara eficace (asta ar fi primaria prin serviciul specializat), unde oricine sa mearga si sa-si gaseasca un raspuns la intrebari, uneori indreptatite, alteori nu. Legea spune ca asta e "drumul", dar nu spune "sa se si asfalteze", nu e menirea legii sa "asfalteze drumul". Deocamdata e plin de gropi de indolenta, de rea-credinta, de aroganta, de incompetenta, de superficialitate, de..... cate si mai cate.....
Un exemplu? Exact ce-ati scris spre sfarsitul mesajului. Situatia soldurilor....e o procedura facuta in "doru' lelii". Poti sa scrii in hartia aia ce-ti trece prin minte...e o aiureala totala, in afara unui control inopinat periodic. Cine sa-l faca? Are primaria acesti oameni competenti? Pai? E vina legii ca nu-i are? Nu, deci nu legea e de vina, ci modul cum e ea aplicata de oamenii care tre' s-o aplice.
Ca "simplu locatar la bloc" cand fac apel la lege, o fac cu speranta ca ma va ajuta sa ies la liman, dar se pare ca dau doar de infundaturi.
Te rog sa-mi spui unde sunt precizate pierderile de 10% RADET si 10%-30% APA NOVA de care ar trebui tinut cont la repartizarea consumului de apa?
Le gasiti la furnizor, dati cate un telefon la fiecare regie in parte si acolo sper sa vi se dea si raspunsul.
Exista si norme publicate, dar alti utilizatori poate vi le pot spune exact nr. si articolul.
Mie mi se pare mai simplu de dat un telefon, la serviciile lor tehnice.

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)