avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... act normativ repartizare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

act normativ repartizare apa

Imi puteti indica actul normativ care reglementeaza modul de repartizare a consumului de apa rece/calda inregistrat la nivelul bransamentului blocului?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:45, 3 Noiembrie 2009
Distinsa colega elga are dreptate ,dar userul vrea negru pe alb.
Simplu,de rezolvat.Va adresati oficial oficiului juridic din cadrul regiei in cauza,
solicitand comunicarea bazei legale de impunere pierderi apa .
@ynocentta+@elga Multumesc.
Par insistent, dar cum pot fi adoptate hotarari in AG daca nu se cunosc prevederile legale in vigoare? Pot spune, stiti, am auzit ca..., asa se face la blocul de vis-a-vis,....asa e logic,.....?
Cu ceva timp in urma, pe Forum cineva a scris:
Poate par cinic, dar cand aud de AG, imi vine in minte citatul de mai sus.
Organul legislativ chiar daca nu locuieste la bloc, ar trebui sa acorde mai multa atentie asociatiilor de proprietari din condominiu.
@freeelis
De ce ?!
Haideti sa va raspund, asa cum inteleg eu lucrurile, la nedumerirea Dv.
Ati dori sa se scrie in lege sau in HG ca "pierderea de apa la apa calda este de 10%", da? Asta ar fi lamuritor pentru Dv., asa-i?
Bun!
Dar, pierderile pe care le da RADET-ul (adica pierderile de la contorul din subsol pana la ultimul robinet din reteaua blocului) acel procent de 10% are foarte multi parametri care intra calcul. Acel 10% se refera la un standard acceptabil, initial. Intre timp blocurile cu retelele lor s-au mai degradat, unele au fost reparate mai mult sau mai putin, altele au fost lasate de izbeliste si acest 10% s-o fi transformat in mod real in 20 sau 30%, cine poate sti? Cum sa faci masuratoarea fixa cand sunt atatia factori de care trebuie sa tii cont, inclusiv acela ca pierderile difera in aceleasi conditii de la luna la luna?
Nici RADET si nicio alta societate furnizoare nu poate spune cu siguranta ce se intampla in fiecare bloc in parte.
Deci acest 10% trebuie inteles ca un procent de pierdere standard, calculat de RADET la un moment dat.
In legi nu se dau cifre sau procente decat in masura foarte mica. Ele se dau in Normele de aplicare a legilor si numai in masura in care aceste cifre nu risca sa-si piarda valoarea in timp.
In principiu o lege, niste norme de aplicare a legii sunt facute dintru inceput cu intentia clara de a fi valabile o vesnicie, iar cifrele constituie ultimul element capabil de o asemenea performanta. Ca legile nu sunt perfecte si se mai schimba, asta se intampla, dar prezenta unor astfel de cifre atat de versatile ar face ca o lege sau normele ei sa se schimbe extrem de frecvent si nu asta se doreste.
care pierderi? ce pirderi?
firmele furnizoare discuta numai pe citirea apometrelor generale.Dupa aceste..nu l mai intereseaza.
Se discuta de cei 10 % ca fiind o medie normala,care sa nu dea semne de intrebari cu reteaua de la subsol.Cei 10% se compenseaza ,normal,in luna urmatoare.Sunt diferente ,in functie de perioada citirilor .

Alte discuții în legătură

Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza pierderile de apa? znicolae9 znicolae9 Asociatia de proprietari a blocului in care locuiesc repartizeaza pierderile de apa in mod egal pe apartamente. Este corect? Personal mi se pare incorect ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)