avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenzi incalcare ROI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenzi incalcare ROI

Suntem la implementarea unui regulament de ordine interioara al asociatiei de proprietari, aplicabil in bloc. Dorim sa introducem in acest regulament penalizari si amenzi pentru incalcarea lui. Ne permite legea?
Altfel, ce regulament mai e daca nu putem si penaliza incalcarea lui?
Numai bine. Multumiri.
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 17:13, 17 Septembrie 2009
Dana Marin a scris:

Se poate sa revenim la subiect, va rog?
Nu se pot da amenzi, institutiile statului nu pot face nimic deci ce e de facut concret legal?
Sunt sigura ca acest subiect intereseaza pe mai multe asociatii.



De ce nu conlucrati cu cei de la Primarie.
Ei stiu aceste reglementari referitoare la chistoace, gunoi, etc.
Ei mai emit niste hotarari care v-ar putea ajuta.
Si cum nu cred ca cei ce fac mizerie si-ar angaja avocati ati avea sanse serioase sa rezolvati problema.
Parerea mea este ca ar trebui rezolvata problema intrucat prea este multa mizerie in Bucuresti.

avocat Claudiu Lascoschi
@avocat_lascoschi
Cei din primarie nu dau amenzi, care cred ca ar aduce venituri substantiale la bugetul primariei, nici pentru mizeria facuta pe strazi...si Slava Domnului, acolo se vad contravenientii, daramite sa faca acest oficiu si in zona condominiilor, desi este tot proprietatea domeniului public.
Acest aspect este lasat cu totul de izbeliste, in datoria asociatiilor, carora in schimb nu le ofera macar si un cadru legal in care sa poata aplica amenzi sau orice alta penalizare.
Pe de alta parte, ar trebui sa pui paznic in spatiul verde ca sa vezi de unde se arunca gunoiul, indiferent de cum arata el. Se arunca si saltele si perne si haine si incaltaminte, resturi alimentare, peturi, tampoane, izmene ....si nenorocirea e ca acolo unde mai sunt si pomi, aceste lucruri ale nimanui stau agatate cu anii in acesti copaci care ajung si pana la et 5-6 (cum sa ajungi acolo sa cureti pomii?). Poti sa-i banuiesti pe cei care fac asta, dar ca sa le aplici amenzi pe care , sa zicem, ai fi indrituit sa le aplici, nu poti s-o faci decat daca il dovedesti.
Este la fel, bineinteles pastrand proportiile, cum ai lupta cu o armata regulata, instruita pentru lupta pe campul de lupta, cu teroristi, instruiti in lupta de guerilla.
Mijloacele de lupta trebuie sa fie aceleasi. Se arunca gunoiul subversiv, atunci si contramasura tre' sa fie subversiva. Si aici intram in alta zona de discutii. Cine sa faca asta si pe raspunderea cui?
De aceea este o problema care daca nu se rezolva prin educatie, alte mijloace de rezolvare este foarte greu, nu de gasit, ci de aplicat. Ca Slava Domnului, nu ducem lipsa de imaginatie, dar e vorba daca ai curaj sa pui in practica ce imaginezi.
Vai de noi si de noi. Greu mai e de trait in tara asta. Nici o lege nu-i ca lumea, majoritatea celor care incalca legea nu se sanctioneaza, totul e cu .... in sus.
Imi povestea o prietena care locuieste in Germania ca un roman a facut in Frankfurt pe undeva, intr-un cartier, un foc de gunoi. Vecinul a chemat imediat politia si amenda era foarte mare, vreo cateva mii de euro. Niciodata lumea nu se va disciplina decit prin forta si dupa cum vad ca sunt in curgere de fluviu subiectele pe acest site inteleg ca suntem in ocean deja. Cum vrei sa faci ceva te lovesti de o lege facuta prost sau inexistenta si nimic nu mai iese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi proprietari care nu respecta regulamentul de ordine interioara gboaca gboaca Situatie: Intr-un complex de locuinte Asociatia de Proprietari decide in AG ca este nevoie de un regulament de ordine interioara care sa stabileasca modul de ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni pecuniare pt locatarii fraudulosi sau necivilizati coryzalia coryzalia As dori sa stiu daca este legala o decizie luata in comitetul executiv prin care se doreste aplicarea de amenzi locatarilor care fraudeaza asociatia sau au un ... (vezi toată discuția)
Cat de legale sunt camerele video la bloc Xyzxyzxyz Xyzxyzxyz Cat de legale sunt camerele la bloc in conditiile in care acestea au fost puse de presedinte cu acordul AG formata din cativa locatari maxim 10 din ~100 care ... (vezi toată discuția)