Suntem la implementarea unui regulament de ordine interioara al asociatiei de proprietari, aplicabil in bloc. Dorim sa introducem in acest regulament penalizari si amenzi pentru incalcarea lui. Ne permite legea?
Altfel, ce regulament mai e daca nu putem si penaliza incalcarea lui?
Numai bine. Multumiri.
nu stiu daca ati urmarit in ultimele zile stirile ... in cazul in care in instanta este pierduta un proces de anulare al unui proces verbal de circulatie, cheltuielile de judecata sint imputate celui care a emis documentul. cel mai probabil vor urma si judecatorii care emit sentinte in procese care sint pierdute in instantele europene. atunci nu-si vor mai permite luxul de a primi spaga de la infractori si vor fi mai atenti la tertipurile avocatesti de care observ ca nu sinteti strain.
vorba lui traian tomescu adresata lui miron cosma .... "se stringe latul, miroane ! ... se stringe latul"
Parerea mea este ca avocatii pot avea aceeasi forta ca si in SUA.
Nu trebuie decat sa stie sa o foloseasca.
Traim intr-un stat democratic si nimeni nu este mai presus de lege.
Acolo se numesc amendamente.
Nu trebuie sa confundati legea cu faradelegea.
:offtopic:
Domnilor, ajunseram de la gunoiul aruncat pe geam la miron cosma si avocatii din SUA....... Sa revenim la "cestiune".
........................
Cine mai are idei cum sa-i educam pe oamenii din blocuri sa nu mai arunce gunoiul aiurea, sa nu mai dea muzica tare, indiferent de ora...... sa nu mai lucreze in apartament cu ciocanul si bormasina in timpul unui program decent de pastrare a linistii etc?
Tema este la ordinea zilei, este o problema cu care ne confruntam mai toti prin blocurile in care stam. Este o problema care creaza stres intr-un loc in care venim ca sa scapam de alt stres - cel de la serviciu, cel de pe strada, din trafic.....
...............
ROI este o solutie, dar incompleta si adesea ineficace, cum sa facem ca aceasta problema sa inceapa a fi rezolvata, pe ici-pe colo? Sa ne informam reciproc despre experientele avute si despre cum s-au rezolvat cazurile...sau nu s-au rezolvat si de ce nu s-au rezolvat?
Cred ca aceasta este menirea forumului si as adresa moderatorilor si administratorilor site-ului sa fie mai ingaduitori cu mesajele offtopic, daca ele se poarta in termeni decenti de exprimare. Sunt aproape de neevitat....:)
Da, doamna Elga asta e o foarte buna idee. Sa cautam, sa gasim ceva.
Pe mine ma arde ca pina la o noua lege mai dureaza ani si eu acum vreau sa traiesc in civilizatie.
Daca ii pun chistoacele la usa cu siguranta EU incalc o lege si nu doresc asta. Nu am alt motiv decit ca nu vreau sa ma cobor la acelasi nivel cu acel personaj.
Si nici nu vad ca ar functiona. Eu daca m-as trezi cu mizerie la usa, as muri de gat cu ala/aia de mi-au pus-o. Se afla pina la urma cine si cum face.
E o solutie cu politia. Ce lege reglementeaza asta cu interzicerea facerii de mizerie in spatiul privat?
In ce tara traim! In loc sa ne ocupam cu altele, eu imi pierd timpul cautind solutii cum sa dresez animalele.
O zi buna!
@Dana Marin
Constat la Dv. doua lucruri care va vor face sa nu acceptati usor solutii de rezolvare la problema Dv., dar si a noastra, a tuturora care stam la blocuri.
1. "Nu va coborati la nivelul....". Pai de ce sa nu va coborati? Aveti cumva speranta ca cel care e acolo, "jos", va incerca sau ii va da prin cap vreodata sa incerce sa "suie" pana la Dv.? Va asigur ca un om care nu stie ca tre' sa stie, nici nu va sti vreodata, daca cineva nu-i va spune ce tre' sa stie. Nu incalcati nicio lege daca ii aduceti gunoiul din curte, unde cu nonsalanta "l-a scapat", inapoi, la usa, ca poate a doua oara nu-i mai "scapa".
2. Va incredeti prea mult in autoritati si le pretindeti sa va asiste in lucruri marunte pentru ele, cand aceste autoritati nu sunt in stare sa-si faca treburi mult mai importante si mai grave pentru o categorie mult mai larga de cetateni. Este o iluzie ca vine politistul sa-l amendeze pe ala care arunca pe furis, seara, gunoiul pe fereastra.
......................
Comunitatea din care facem parte fiecare din noi, blocul in care traim cu toti locatarii, poate intr-un fel sau altul sa-i educe si pe cei care nu stiu ca trebuie sa fie sau se lasa mai greu educati.
Voi reveni, daca subiectul se mentine "cald" cu exemple pe care le cunosc, rezolvate sau nerezolvate.