În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta țară decât România,unde muncesc și vroiam sa obțin de la tatăl minorului aprobarea de ai face pașaport pentru o vacanță și am ajuns la tribunal. Țin sa menționez ca tatăl nu-i plătise pensia de întreținere de 4 ani,de unde lucrurile au luat alta cale.Mi sa intentat proces de restabilire a domiciliului către minor și am pierdut;fiind citata la tribunal și nu am putut sa ma prezint. Am trimis avocatului toate documentele necesare pentru a dovedi ca am o locuință,ca am permis de munca și toate cele dar nimic nu a fost luat în considerare,unde vroiam să ajung este ca vorbind cu avocatul meu am dedus ca a clacat de bunavoie,sentința este decisiva ,se stabilește șederea minorului la locuință tatălui și pensia de întreținere de către mamă. Ce pot sa fac,unde pot sa apelez?
Doamnă, cât timp sunteţi plecată din ţară, nu puteţi face nimic.Dacă aţi fi în Romania, aţi putea demonstra că minorul locuieşte şi este crescut de bunici, nu de tată.Logica deciziei instanţei a fost ca minorul să fie măcar în grija unui părinte, dacă nu poate fi în grija amândorura, ori el a dus probabil dovezi că lucrează la o firmă din Romania, fără alte menţiuni şi că, pe aceeaşi logică antemenţionată, copilul este crescut de bunici, nu de dvs.
Pentru pensia alimentară neplătită, puteţi să-i faceţi executare silită pe restanţa pe ultimii 3 ani, cu fiecare lună întârziere mai pierdeţi cuantumul pensiei pe o lună.
Mobilul acţiunii domnului cred că sunt banii, mai ales că a aflat că aveţi venituri frumuşele.
Doamna din cate inteleg eu, dumneavoastra nu v-ati prezentat la tribunal, deci la apel, daca instanta a hotarat in apel , ca , minorul ramane la tata, dumneavoastra nu mai aveti nicio cale de a va recupera copilul, pentru ca sentinta din apel este definitiva.
Arata-mi textul de lege unde scrie acest lucru. Plus de asta daca nu exista intelegere intre fostii soti ,cu privire la alegerea domiciliului, si din moment ce exista o sentinta definitiva, ii greu ca unul din parinti sa renunte la alegerea domiciliului minorului, in favoarea celuilalt parinte.