avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare minor

În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta țară decât România,unde muncesc și vroiam sa obțin de la tatăl minorului aprobarea de ai face pașaport pentru o vacanță și am ajuns la tribunal. Țin sa menționez ca tatăl nu-i plătise pensia de întreținere de 4 ani,de unde lucrurile au luat alta cale.Mi sa intentat proces de restabilire a domiciliului către minor și am pierdut;fiind citata la tribunal și nu am putut sa ma prezint. Am trimis avocatului toate documentele necesare pentru a dovedi ca am o locuință,ca am permis de munca și toate cele dar nimic nu a fost luat în considerare,unde vroiam să ajung este ca vorbind cu avocatul meu am dedus ca a clacat de bunavoie,sentința este decisiva ,se stabilește șederea minorului la locuință tatălui și pensia de întreținere de către mamă. Ce pot sa fac,unde pot sa apelez?
m-am exprimat astfel incat doamna sa priceapa ca nu e totul pierdut. daca vrei texte de lege tie iti explic altfel. in asemenea cauze, nu exista autoritate de lucru judecat! astfel ca, in aceasta speta, doamna poate oricand sa revina in tara si sa introduca actiune pentru stabilirea domiciliului minorului la ea.
niciodata instanta nu o sa i accepte stabilirea domiciliului minorului la mama, si mama sa stea in strainatate.Da, s-ar putea sa-i accepte in momentul in care ar sta in Romania, si si-ar creste copilul, dar in cazul acesta eu zic ca nu ii posibil.Plus de asta conteaza si vointa minorului, dar nu stiu ce varsta are acesta.
Se poate deschide un nou proces dar dacă s-au schimbat împrejurările...
Problema e complicata ca se pare ca doar venirea în tara a mamei ar schimba împrejurările în acest caz.

E posibil ca mama sa nu fi stat lângă minori și de aceea sa se fi stabilit asa.
Asa ar fi logic...
Problema nu-i deloc complicată : mama a plecat la muncă în străinătate, copilul a rămas la părinţii mamei, adică la bunici.Tatăl, deşi e şofer pe TIR şi e mai mult plecat din ţară, a profitat, a dus dovadă că el lucrează în Romania, a câştigat, a luat copilul, l-a dus la părinţii săi.
Avocatul angajat "şi-a vândut" clienta, în absenţa ei, mai mult, dovezile cu venitul ei , ca să arate că are din ce întreţine minorul., l-au ajutat pe tata, fiindcă a demonstrat că ea nu e în ţară, nu se îngrijeşte de copil.
Acum, bietul copil e ca şi înainte, fără părinţi, dar cu alţi bunici şi mama trimite banii acum părinţilor tatălui, nu propriilor părinţi :(
Cred insa ca e important faptul ca tatal sta mai mult cu copilul decat mama.
Pentru ca desi e pe tir clar se intoarce acasa mai des decat aceasta.
probabil insa ca schimbarea de domiciliu nu a facut deloc bine minorului. Insa inteleg pe ce considerente s-a ajuns la asta.

Alte discuții în legătură

Autoritatea parinteasca unica, stabilire cu minori in strainatate alinabotezan alinabotezan Buna ziua, In urma divortului ce s-a realizat de comun acord in fata unui notar, cei doi copii minori au fost incredintati ambilor parinti, insa domiciliul ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)