avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reincredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reincredintare minor

În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta țară decât România,unde muncesc și vroiam sa obțin de la tatăl minorului aprobarea de ai face pașaport pentru o vacanță și am ajuns la tribunal. Țin sa menționez ca tatăl nu-i plătise pensia de întreținere de 4 ani,de unde lucrurile au luat alta cale.Mi sa intentat proces de restabilire a domiciliului către minor și am pierdut;fiind citata la tribunal și nu am putut sa ma prezint. Am trimis avocatului toate documentele necesare pentru a dovedi ca am o locuință,ca am permis de munca și toate cele dar nimic nu a fost luat în considerare,unde vroiam să ajung este ca vorbind cu avocatul meu am dedus ca a clacat de bunavoie,sentința este decisiva ,se stabilește șederea minorului la locuință tatălui și pensia de întreținere de către mamă. Ce pot sa fac,unde pot sa apelez?
Sunt plecata de 5 ani din România,copilul fiind la locuința părinților mei,chiar dacă sunt departe ,de 2-3 ori pe an ma întorc în țară(România),vorbim zilnic la telefon,contribui la creșterea lui. Tatăl,chiar dacă e angajat în tara și face extern,nu e interesat și nu la vizitat,doar când își aducea aminte!
Trebuia sa luati minorii la dvs. in strainatate.
Tatal are prioritate fata de bunicii materni.
Si cum dvs. nu stati cu minorii e normal la cum se apreciaza ca instanta sa ii dea la tata.

Aici ati gresit, ca nu i-ati luat in strainatate.
A-și fi vrut sa îmi iau copilul cu mine,asta era și intenția mea ,dar nu primeam semnătura pentru pașaport. Am plecat în străinătate pentru ca tatăl copilului nu voia sa muncească,nu de nebună,eram nevoita!
Instanta v-a taxat pentru ca nici macar nu ati deschis proces ca sa incercati.
Aveati sanse sa luati minorii la dvs. in strainatate in urma unui chiar daca se opunea tatal.

L-ati ajutat ca sa castige procesul.

Cand veti reveni in Romania veti putea sa va judecati si veti avea sanse mai ales daca minorii vor cu dvs.
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am cerut în instanță sa iau copilul cu mine măcar în vacanță și de fiecare data se respingea,asta voiam,dar tatăl spunea ca îl duc și nu îl poate vizita,deși când eram în România și știa ca sunt acolo ,nu îl vizita pe copil,doar sa nu dea cu ochii de mine. Tot ce a obținut a fost doar prin minciuni și siretlicuri,iar prin ultima discuție pe care am avut-o cu avocatul meu am dedus ca totul a fost aranjat,ma vândut! Vina mea este că nu am acționat cum m-au sfătuit cei de la poliție,când am fost adresata,asta fiind și unul dintre motivele divorțului.

Alte discuții în legătură

Autoritatea parinteasca unica, stabilire cu minori in strainatate alinabotezan alinabotezan Buna ziua, In urma divortului ce s-a realizat de comun acord in fata unui notar, cei doi copii minori au fost incredintati ambilor parinti, insa domiciliul ... (vezi toată discuția)
Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Mama a plecat cu minorul cu acordul obtinut prin ordonanta dar nu s-a mai intors la data stabilita MYK272est MYK272est Buna seara! As dori sa stiu ce poate face un tata in cazul in care fosta sotie a obtinut prin ordonanta presidintiala suplinirea acordului pentru ... (vezi toată discuția)