dan_crihan a scris:
Costurile de debransare, proiect, aprobari gaze, coloana de gaze, redimensionata, daca este cazul, eventualele discutiile cu vecinii, care vor fi afectati de debransarea dvs., nu se amortizeaza niciodata. Dar in primul rand:confortul termic, nu se compara. Este o moda care " face multe victime inocente (citeste: neinformate+naive)".
Domnule, eu locuiesc la polul frigului si mi-am montat centrala de apartament in anul 2001. In 2 ani mi-am amortizat toate cheltuielile. Am tinut evidenta la cheltuielile totale cu apartamentul (intretinere, incalzire, apa etc.) timp de 12 ani: la apartamentul meu - unde am incalzire in plus si in balcon - si la un vecin cu acelasi nr. de persoane si nr. de camere. Am platit si cota de incalzire la tevile ce treceau prin apartament si cea din hol. Cu toate acestea au fost ani cand am platit 1/2 din cat platea vecinul, dar au fost si ani cand am platit doar 1/5 din cat a platit vecinul. In altii 1/3, 1/4. Unde mai pun ca au fost zile cand am dat drumul la caldura si vara. Fara sa mai pun faptul ca primavara si toamna nu a trebuit sa stau in frig sau sa incalzesc electric apartamentul.
Si ca sa fiu mai convinator, va dau un alt exemplu: cineva la apartament de 2 camere cu suprafata de 38 m.p. a platit tot cam atat cat eu am platit la 4 camere si balcon incalzit, 88 m.p.
E posibil ca in Bucuresti sa se plateasca mai putin, dar... iarna ce a trecut, la 2 camere cineva a plaiti 300-400 lei, iar eu 400-600 lei - la polul frigului.