avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala apartament

Buna ziua,
As avea nevoie de niste sfaturi, va rog. Avem un apartament luat prin prima casa si dorim sa montam centrala de apartament in conditiile in care alte 4 familii detin una. Asociatia refuza sa ne dea acordul. Ce este de facut in cazul acesta. Multumesc!
Subventiile sunt acordate din impozitele tuturor, de ce nu ar beneficia toti? Cei care au ales sa se debranseze au facut-o din proprie initiativa.
Eu am avut "meci" greu cu furnizorul din Ploiesti. Bine documentat am sesizat OPC care in final a obtinut o decizie judecatoreasca si am fost debransat. Vezi pe www.antidalkia.cristiborcea.eu toata istoria. Poate te poate ajuta ce e expus acolo.
Nimeni nu poate fi obligat sa accepte un serviciu pe care nu il doreste (incalzirea centralizata). O vecina si-a montat centrala cu tot dezacordul asociatiei. Au venit, au constatat, i-au dat o amenda si s-a terminat, adica a ramas cu centrala. Nu am idee de ce sau pe ce a luat amenda.
Raspunsul e simplu: sa subventioneze si alimentele, imbracamintea, locuintele etc. Toate din impozitele noastre.
Sau mai pe scurt: fiecaruia dupa necesitati. Asta parca era si sloganul comunismului, nu-i asa, poate ma insel...
dan_crihan a scris:

Este o realitate care nu poate fi ignorata, ca debransarile de la termoficare, produc un mare dezechilibru in condominium, care asa a fost dimensionat.

Serios? Orice aberatie tehnica emisa de regii sugative de bani ajunge sa fie realitate?!?
Care este diferenta din punct de vedere al "echilibrarii" intre un apartament debransat si unul cu robineti termostatati dati pe minim? Intr-un condominium care asa a fost "dimensionat", bineinteles :D

Singura dezechilibrare reala este legata de dimensionarea intregului sistem al orasului raportat la numarul de utilizatori, iar asta ma lasa rece in economia concurentiala. La fel si lacrimile de crocodil ale pseudo-bugetarilor din regii. Arunca unul o petarda si lumea ajunge s-o ridice la nivel de adevar absolut.

Alte discuții în legătură

Rebransare si renuntare la contoare apa calda ewe ewe Buna ziua, In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)